ADAR, “ZAMMI SAVUNMAK KOLAY DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından haftalık Pazar toplantıları yoğun bir katılımla gerçekleşti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in de katıldığı toplantıda İl Başkanı Abdülkadir Adar, PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile partililer katıldı.

ADAR, “ZAMMI SAVUNMAK KOLAY DEĞİL”
01 Aralık 2019 Pazar 14:51

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Abdülkadir Adar, geçtiğimiz hafta ESKİ Genel Kurulundan geçen yüzde 60’lık zam için açıklamada bulundu.

Zamların kaçınılmaz olduğunu ifade eden Adar,

“Geçtiğimiz 2014 yılında 2019 yılına gelinen dönem içerisinde yapılan zamları dikkate alarak o oranı dikkate alırsanız o zaman çok büyük bir rakam değil. Tabi zammı savunmak kolay değildir ama eğer zaruret doğuyorsa, o kurumun işlevlerini devam ettirme yönünde sıkıntılar baş gösterdiyse o zaman bu zamlar kaçınılmaz oluyor. Hangimiz dile getiriyoruz 2019 yılının 1 Ocağından bugüne kadar elektrikteki yüzde 75 zammını? Doğalgaza gelen yüzde 80’lik zamdan hangimiz söz ediyoruz? Akaryakıta gelen zamlardan hangimiz söz ediyoruz? Bütün bunların hepsinin aynı zamanda ESKİ’nin ürettiği suyun da maliyetine etki ettiği unsurlar olduğunu unutmamız gerekiyor.  Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemiz halkına daha iyi hizmet edebilmek adına ESKİ Genel kurulunda kendisine gelebilecek bütün tepkileri göğüsleyerek böyle bir zam kararı aldı. Eskişehirli hemşerilerimin de bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Başkalarının kışkırtmasıyla “nasıl belediye böyle bir zam yapıyor, neden bunun önüne geçilmiyor?” eleştirilerine partili olarak göğüs germek zorundayız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.