GÖZEGİR: BEYLİKOVA KADERİNE TERK EDİLEMEZ

Saadet Partisi Beylikova Belediye Başkan Adayı Sercan Gözegir, düzenlediği basın toplantısında ilçedeki eksiklere dikkat çekti.

GÖZEGİR: BEYLİKOVA KADERİNE TERK EDİLEMEZ
24 Şubat 2019 Pazar 12:57

Beylikova’ya yapılan üst yapı yatırımlarının ilçeye mutluluk getirmeyeceğini savunan Gözegir,  ilçenin bir zamanlar tarım ve hayvancılığın en önemli merkezlerinden biri olduğunu hatırlattı. 

-GENÇLER İŞSİZ-

Gözegir, “Eskişehir’de süt denilince akla ilk gelen ilçe ‘Beylikova’ idi. Beylikova’da bir zamanlar 3 tane mandıra vardı. Köylerimiz kalabalık, ilçe merkezi hareketliydi. Şimdi ise tarım ve hayvancılıkta oldukça geri kaldık. Süt şenlikleri yapılmıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin imkanı ile çalışan bir fabrika dışında süt işletmesi bulunmuyor. Süt işletmecisi olmayınca süt hayvancılığı da her geçen gün azalıyor. Zirai, ticari ve sınai üretim azaldıkça işsizlik artıyor. Gençlerimiz işsiz. Büyük bir umutla Eskişehir’e geliyor” dedi.

-YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR-

Beylikova için yapılacak çok şey olduğunu söyleyen Gözegir, yapılması gereken en önemli ve en acil hizmetin tarım ve hayvancılık sektörünü canlandırmak olduğunu ifade etti.  Belediye bu sektöre destek vermezse ilçenin kendi kaderine mahkum olacağını belirten Gözegir, ilçeye ilişkin projelerini paylaştı.

-NÜFUSU BEYLİKOVA’DA TUTACAĞIZ-

Gözegir açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Standart sosyal mekanlar ile sosyal yaşamı kuvvetlendirmeyi umut etmek basitliktir. Aksine tüm yaş gruplarına, kadınımıza, gencimize, çiftçimize, işçimize, memurumuza hitap eden sosyal donatılar olmazsa olmazdır. Tüm kesimlere ayrı ayrı hitap eden merkezler kurarak nüfusu Beylikova’da tutacağız. Beylikovamızın, bizim gönlümüzde hala köy olarak kalan mahallelerimizden Beylikovamıza ulaşım sorunları ortadan kalkmalıdır. Porsuk nehri atıl vaziyette, kirli bir görüntüde akmaya devam ediyor. Sadece sulama amaçlı kullanıyoruz. Porsuğun çevresi ıslah edilip, çok güzel aile çay bahçeleri, piknik alanları inşa edilmelidir. Bu ve buna benzer pek çok projemizle Beylikovalı vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.