ÇOCUKLAR BAĞIŞ YAPMAYA MI ZORLANIYOR?

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda Suriye’ye yardım adı altında düzenlediği kampanyayı eleştirdi.

ÇOCUKLAR BAĞIŞ YAPMAYA MI ZORLANIYOR?
15 Aralık 2016 Perşembe 14:01

Yörük, Suriye’de yaşanan savaşın herkesi derinden etkilediğini, orada yaşananların insanlıklıkla açıklabilecek, kabul edilebilecek olaylar olmadığını savundu.  
PSİKOLOJİK BASKI KURUYORLAR
Yörük, yaptıkları araştırmalara göre Eskişehir’de bazı okullarda Suriye’deki savaş gerekçe gösterilerek çocukların ve gençlerin üzerinde psikoloji baskı kurulduğunu, bağış adı altında zorunlu destek olmaya zorlandığını iddia ederek, “Hangi yasal gerekçeye dayandırılarak Milli Eğitim Müdürlüğünün zorunlu yardımlara izin verdiğini merak ediyoruz. Kamuoyu önünde yaşanmış olayları da buradan sizlerle paylaşmak mecburiyeti içindeyiz. Bazı okullarda öğrencilere hitaben yapılan konuşmalar durumun vahametini gözler önüne seriyor. Öğrencilere psikolojik baskı ile Suriyeli çocuklara yardım talebinde bulunuluyor. Hatta iş o denli bir noktaya varıyor ki öğrenciler okul bahçesine toplatılıyor. Bahçede toplatılan öğrencilere okul müdürleri tarafından toplu konuşa yapılıyor ve onlara ‘Suriyeli kardeşleriniz orada açken sizler burada nasıl eğleniyorsunuz? İsraf yapamazsanız, Müslüman müslümana yardım etmek zorunda. Yardım elini uzatmak zorundasınız. Hepiniz müsrifsiniz, herkes elini cebine atacak. Bunu gidip ailelerinize anlatacaksınız ve her sınıf en az bir çuval yardım parası toplayacak. Eğer siz ailelerinize bunu anlatmazsanız biz anlatırız’ deniyor” ifadelerini kullandı.
MİLLİ EĞİTİM’E SESLENDİ
Yörük, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne cevaplandırması için şu soruları yöneltti:

  1. Okul müdürlerinin bu tarz konuşmalar ile çocuklarımıza psikolojik baskı kurduklarından haberiniz var mı?
  2. Henüz gelişme çağında olan çocuklarımızı bu tarz söylemler ile etki altına alarak gelişimlerinin olumsuz etkileneceklerini bilmiyor musunuz?
  3. Bu yardımlar hangi kurum adı altında ve nasıl bir izinle yapılıyor?
  4. Bağış toplanacaksa bu bağışların makbuzları kesiliyor mu? Kesiliyorsa hangi kurum adına kesiliyor?
  5. Eğer bu bir yardım kampanyası ise neden kamuoyu ile paylaşılmıyor da sadece okullarımız da psikolojik baskılar ile zorunlu tutuluyor?
  6. Yardım kampanyaları henüz ergenlik çağına bile girmemiş çocuklar üzerinden yürütüleceğine neden ailelere konu ile ilgili bilgiler verilmiyor?
  7. Bu şekilde yardım toplatılmasını Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olarak doğru buluyor musunuz?
  8. Eğer haberiniz yoksa bu tür baskı yapan müdürleriniz hakkında işlem başlatacak mısınız?
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.