FETÖ sanığı duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü kullandı

Eskişehir’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olan Elektrik Elektronik Mühendisi M.Y., ilk duruşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet’ sözünü hatırlatarak, “15 Temmuz öncesinde terör saldırısı içine gireceklerini bilmiyordum” dedi.

FETÖ sanığı duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü kullandı
15 Aralık 2016 Perşembe 13:35


Eskişehir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Türk Telekom’da Elektrik Elektronik Mühendisi iken gözaltına alınan ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan M.Y.’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık ile yakınları ve avukatlar katıldı.
Duruşmada ifadesini veren M.Y., çocuğunu gönderdiği okulun FETÖ bağlantılı olduğunu bilmediğini ileri sürerek, “Kızımı başarılı olduğu için gönderdim. Ayrıca bu okula milletvekilliği yapmış kişilerin yanı sıra Eskişehir’de tanınan çok sayıda kişi de gönderiyordu. Daha başarılı olacağını düşündüğüm için 2011 yılından itibaren gönderdim. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra okulun FETÖ bağlantısını öğrendiğim için 20 Temmuz’da çocuğumu okuldan aldım” dedi.

“Sadece Bank Asya’da hesabım yoktu”
Sanık M.Y., Bank Asya’ya yatırdığı paralar hakkında ise savunmasına şu ifadelere yer verdi:
“Bugüne kadar bankaya yatırdığım paralar birikim amacıylaydı. Faizsiz kazanç geldiği için yaptım. Banka Asya’dan önce ve sonra farklı bankalarda da hesabım oldu. Bank Asya’da ilk 2010 yılında hesap açtırdım. 2011 yılında da gelirimizin artması nedeniyle araç almaya karar verdik. Kredi için en uygun verilen kuruluş bu bankaydı. Bank Asya’dan kredi çektim. Daha aktif şekilde kullanmaya başladık. 2011-2013 yılına kadar kredi ödemesi yaptık. Daha sonra ev almaya karar verdik. Ev kredisini ise Ziraat Bankasından çektim. 2013-2015 yılı arasında ev kredisi ödedik. 2015 yılında krediyi ödeyemediğim için evi sattım. Geri kalan para olan 77 bin 600 lirayı Bank Asya’ya yatırdım. Daha sonra aracımı yenilemek ve ev eşyalarımı yenilemek için kredi çektim. O paradan ihtiyaçlarımı aldıktan sonra 20 bin lira kalmıştı sanırım. 1 yıla yakın bir süre önce o parayı çekerek hesabı sıfırladım. Tutuklanmamız sebebiyle eşim bu parayı kullanmaktadır. Ben banka hesaplarından kesinlikle terör örgütüne para aktarmadım. Devlet kontrolünde olan bir bankaya para aktarmamın sakıncasının olduğunu düşünmedim. Herhangi bir şekilde sohbete katılmadım, derslerine gitmedim. Para yardımı yapmadım, yurtlarında kalmadım.”

“İşten atılma sebebim çocuğumun okulu gösterilmiş”
İş yerinde 9 yıldır çalıştığını, ilk önce işten çıkarıldığını, ardından ise istifa etmeye zorlandığını iddia eden M.Y., “Savcılık tarafından neden işten çıkarıldığım sorulmuş. Kapatılan okullardan dolayı çıkarıldığım bildirilmiş. Ancak işten çıkarıldığım tarihte bu okullar kapatılmamıştı. İşten çıkarılmadan öncede kızımın kaydını aldırmıştım. Çalıştığım iş yerinde İl Müdürü de çocuğunu bu okula göndermiştir. Ama ona nedense herhangi bir işlem yapılmamış. Ben 15 Temmuz öncesinde böyle bir terör faaliyeti içine girebileceklerini bilmiyorum. Cumhurbaşkanımızın bir ifadesi vardı; ‘tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet.’ İşten istifa ettirildikten sonra aynı evde oturmaya devam ettim. Çocuğumu da aynı mahallede devlet okuluna gönderdim. İşten ayrıldıktan 2 ay sonra aynı ikametimde gözaltına alındım. 5 gün gözaltında kaldım. 3 kişilik yerde 5 kişi kaldım. İfademi yorgun ve zor şartlar altında vermek zorunda kaldım. Ardından savcı ve mahkemeye ifade verdikten sonra tutuklandım. O hal sebebiyle sağlıklı bir şekilde savunma hakkı yapamamaktayım. Ailem psikolojik ve maddi sıkıntılar yaşamaktadır. Var olan hastalıklarım hapishanede artmıştır. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Mahkeme heyeti eksik evrakların tamamlanması için sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.