CHP’li Süllü: Gündemde tutmaya devam edeceğim

Eskişehir'de 18 kızıl geyiğin avlanması ihalesinin, İdare Mahkemesi’nce iptal edilmesinin ardından,Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararı temyiz isteminin, Danıştay tarafından reddedilerek yerel mahkemenin verdiği kararın onanması ile ilgili açıklama yapan CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Turizm ve spor adı altında yaban hayatın yok edilmesine karşı alınan karar, emsal niteliğindedir. Yakından izlediğim bu mücadelenin kazanılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Ben de yok edilmeye çalışılan yaban hayatının durumunun tespiti ve türlerin yaşam mücadelesi için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiğim Araştırma Önergesi ile konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim.” dedi.

CHP’li Süllü: Gündemde tutmaya devam edeceğim
22 Şubat 2021 Pazartesi 11:59

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, Eskişehir’de Mihalıççık başta olmak üzere, devlet avlaklarında bulunan kızıl geyik popülasyonunun devamı için, avlattırılmasının gerekliliğine yönelik yeterli düzeyde veri bulunmadığı, av turizminin, kızıl geyik faunasına etkilerinin somut şekilde ortaya konulmadığı gerekçesiyle ihalenin iptalinin temyiz istemini, Danıştay’ın reddetmesinin, habitatları yok edilen ve avlanma ile hızla yok olan yaban hayvanları için verilen mücadeleye güç katacağını söyledi.

YABAN HAYATI DEVLET ELİYLE YOK EDİLİYOR

“İnsanlığın faaliyetlerinin yol açtığı iklim krizinin etkisi, maden ve yapılaşma uğruna doğa talanları ile ormansızlaşma, kuraklık tehdidi altındaki yaban hayatı, her geçen gün olumsuz etkilenmektedir.Diğer yanda,Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün,yaban hayvanlarının avlanılması için verdiği kotalarlaturizm ve spor aktivitesi olarak pazarlanan avcılıkla,yaban hayvanlarının popülasyonu azalmaktadır.”diyen Süllü,Türkiye’de yaban hayvanlarının sayıları ve çeşitliliği hızla düşerken, avcılık kotalarının aynı hızla yükseldiğini belirtti.Süllü, “Uluslararası bilim çevrelerinin, küresel salgının, “Zoonoz” yani yaban hayvanlardan insana bulaşan bir virüs nedeniyle ortaya çıktığını, avcılığın bu yönüyle toplum sağlığı açısından da risk oluşturduğuna dikkat çekmeleri, doğal dengenin bozulmasının maliyetinin çok ağır olduğunu bizlere anlatmaktadır” dedi.

Yaban hayatının, doğanın kendi yaşam döngüsü içinde korunması gerektiğini vurgulayan Süllü, insan faaliyetleri ve devlet eliyle yaban hayvanlarının popülasyonlarının azalmasının önlenmesi ve rant aracı olarak pazarlanan avcılığın kontrol altına alınması amacıyla Meclis Araştırması talep ettiğini açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.