Alkan: Eskişehir'de 10.594 sisteme girememiştir. Hangi bilgi veya eksik konular ölçülecektir bu şartlarda?

1 Mart’ta liselerde başlatılacak olan sınavlara Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan’dan itiraz geldi. Alkan, “Bu sadece sınavlar yapılsın mı yapılmasın mı tartışması değildir. Bir sistem yani eğitime ve halk sağlığına bakış açısı tartışmasıdır” dedi.

Alkan: Eskişehir'de  10.594 sisteme girememiştir. Hangi bilgi veya eksik konular ölçülecektir bu şartlarda?
22 Şubat 2021 Pazartesi 12:19

Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan; 1 Mart’tan itibaren liselerde başlayacak olan sınavlara karşı öğrencilerin başlattığı tepki karşısında Milli Eğitim Bakanı’nın, sınavlar için Covid-19 tedbirlerine yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyerek, "Bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır" dediğini hatırlatarak,“Temel istek karşısında verilen cevap sadece sınavlar ile açıklanamaz. Eğitim Sen olarak salgının başından itibaren, öğrencilerin ve öğretmenlerimizin haklarını korumak dışında MEB’in sadece algı yönetimine dayanan, aslında başarısız olan politikalarını deşifre ederek kamuoyu ile paylaşmaktayız. Bu sadece sınavlar yapılsın mı yapılmasın mı tartışması değildir. Bir sistem yani eğitime ve halk sağlığına bakış açısı tartışmasıdır” dedi.

 BAŞTA ANADOLU LİSELERİ OLMAK ÜZERE OKULLAR FİZİKİ OLARAK HAZIRLAR MI?

Okulların fiziki olarak hazır olup olmadığını sorusu yönelten Alkan, “4 metre kareye 1 öğrenci baz alındığında Eskisehir' de kaç tane okulumuzda standart uygulama sağlanacaktır? Seyreltilmiş uygulamadan biliyoruz ki başta Anadolu Liseleri olmak üzere okulların sınıf ortalamaları 17 ile 20 öğrenci arasındadır.  Öğrencilerin ve öğretmenlerin riske edilerek sınavları yapmak sağlık açısından daha ağır bedeller ortaya çıkarmaz mı? Mutasyona uğramış bir covid 19 için MEB ve Sağlık Bakanlığı daha önce hazırlanan rehberi güncellemiş midir?” dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER AŞILANDI MI Kİ SINAVLAR YAPILSIN?

Alkan’ın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:  Köy ve ilçelerdeki öğretmenlerin Şubat ayı itibariyle birinci doz aşılarının yapılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı. Martta sınavlarda görev alacak ve yüz yüze eğitime başlayacak sınıflarda çalışacak öğretmenlerin aşılama işlemlerinde geç kalınmıştır. Sağlık hakkımızı korumak MEB’in görevi değil midir?

STRES KATSAYISINI ÖĞRENCİ VE EĞİTİM ÇALIŞANLARINDA ARTTIRMAK DAHA BÜYÜK SORUNLARA NEDEN OLMAZ MI?

Salgın dönemindeki stres, kaygı artışı ve odaklanma, ilgi düzeyi kolayca bozulan öğrencilerde olduğu gibi daha önceden bu tür sorunları olmayan öğrencilerde de görülmüştür. MEB’in bu konuda ki çalışmaları yetersizken, sınavlar daha da stresi artırmayacak mıdır?

Okul çalışanlarının işyükü salgın döneminde artmıştır. Öğretmenlerin, okul yöneticilerinin ve psikolojik danışmanlık rehberlik uzmanların her an değişen ihtiyaçlara ve koşullara ayak uydurmaya çalışmaya bağlı yüksek stres düzeyleri yorulmayı ve performans düşüşünü doğurmaktadır.

Buradan soruyoruz: Aile hayatı başta olmak üzere sosyal hayatları biten, üstelik hedef haline getirilip itibarsızlaşan öğretmenlere zorluklarla başa çıkabilmelerine olanak verecek sosyal ve duygusal destek MEB tarafından bugüne kadar verilmiş midir?

UZAKTAN EĞİTİMİN YAKINDAN SINAVI OLUR MU?

Uzaktan eğitime hiç ulaşamayan, anne veya babasının hatta akrabasının cep telefonları ile ulaşmaya çalışan, salgında tarlalarda, farklı işlerde çalışmak zorunda bırakılan, dersleri yalnızca Tv’ den takip edebilen milyonlarca öğrencimizin gerçekliği ortadır. MEB in EBA Erişim Raporu ile uzaktan eğitimin eşitsizlikleri ortaya çıktı. Türkiye'de 2.4 milyon öğrenci EBA'ya hiç erişemedi. Eskişehir'de  10.594 sisteme girememiştir. Hangi bilgi veya eksik konular ölçülecektir bu şartlarda?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.