CHP’li Süllü: Eskişehir’deki ‘ölüm yolları’ merkezi yönetimin gündeminde değil!

Çevre Yolu üzerinde yer alan yaya geçidine çıkan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Ulaştırma Bakanına seslendi. Süllü, “ Eskişehirliler olarak, Çevre Yolumuzun acilen çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Şu hale bakın, görün yol ne halde! Eskişehirliler her gün bu çileyi çekiyorlar” dedi.

CHP’li Süllü: Eskişehir’deki ‘ölüm yolları’ merkezi yönetimin gündeminde değil!
04 Eylül 2023 Pazartesi 13:04

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü’nün Eskişehir-Alpu Yolu, Seyitgazi-Kırka Yolu, Alpu-Mihalıççık Yolu, Eskişehir Kuzey Çevre Yolu ve Eskişehir Güney Çevre Yolu’nun akıbeti ile ilgili sorularına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yanıt verdi. Bakan Uraloğlu’nun verdiği yanıtı değerlendiren Eskişehir Milletvekili Süllü, “Sayın Bakanın verdiği yanıt merkezi yönetimin Eskişehir’i ve ‘ölüm yollarını’ bir kez daha görmezden geldiğini ortaya koymaktadır. 2017 yılından itibaren 39,3 km olan bölünmüş Eskişehir-Alpu Yolu işinin sadece 6,1 km’si tamamlanırken, kamulaştırma işlemlerinin ise hala davam ettiği yanıtı veriliyor. Eskişehir-Alpu Yolu işinin başlamasından itibaren yılda sadece 1 km yol yapan Bakanlık, yolun ne zaman bitirileceği konusunda ise net bir açıklama yapmaktan kaçınmıştır” dedi.

“ESKİŞEHİRLİLER HER GÜN BU ÇİLEYİ ÇEKİYOR”

Milletvekili Süllü’nün Eskişehir’i Ankara, İstanbul, Kütahya, Bilecik, Bursa illerine bağlayan, Eskişehirli sanayici ve vatandaşlar için çok büyük öneme sahip olan Çevre Yolu ile ilgili sorusuna, “Herhangi bir projemiz bulunmamaktadır” yanıtı verildi. Süllü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen yanıta Çevre Yolu üzerinden tepki gösterdi.

“Çevre Yolu üzerinden Şu anda Eskişehir Çevre Yolu’nun üzerindeyiz ve inanılmaz bir trafik sıkışıklığı var” diyen Süllü, “Biz sürekli şehrin tüm dinamikleri ile birlikte, Sanayi ve Ticaret Odaları olarak bir talebimiz var. Yıllardır bu talebimizi yineliyoruz. Diyoruz ki ‘Eskişehir’in çevre yolu sorunu çözülsün.’ Ve sürekli soru önergesi veriyoruz” şeklinde konuştu. İki ay önce verdiği soru önergesine verilen yanıtta, “Belirtilen yolun (Ankara-İzmir) Ayrım – Eskişehir – Bursa Otoyolu’ olduğu değerlendirilmektedir. Söz konusu otoyolun ön proje çalışmaları tamamlanmış ve ÇED olumlu kararı alınmıştır. Bölünmüş yol projesi mevcut olan Eskişehir Güney Çevre Yolunun Yatırım Programına alınabilmesi durumunda yapım çalışmalarına başlanması planlanmaktadır’ denildiğini kaydeden Süllü, “İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen yanıt burada. Ama Çevre Yolunun durumu da burada. Biz böyle yanıtı kabul etmiyoruz. Eskişehirliler olarak, Çevre Yolumuzun acilen çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Şu hale bakın, görün yol ne halde! Eskişehirliler her gün bu çileyi çekiyorlar. Bir kaza olması durumunda trafik iyice tıkanıyor, iş içinden çıkılmaz hale geliyor” ifadelerini kullandı.

“MERKEZİ YÖNETİM ESKİŞEHİR’İ GÖRMEZDEN GELİYOR”

Çevre Yolunun yapım çalışmaları için 2007 yılında dönemin Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından adım atılacağının açıklandığını kaydeden Süllü, “Bakan Uraloğlu’nun Çevre Yolu ile ilgili verdiği yanıt üretim yapan, ürünlerinin nakliyesini gerçekleştiren tüccar ve sanayicimizi, aynı zamanda bu yolu kullanmak zorunda olan vatandaşlarımızı mağdur etmeye devam edecektir” dedi. Eskişehir Güney Çevre Yolu ile ilgili soruya ise “yatırım programına alınabilmesi durumunda yapım çalışmalarına başlanması planlanmaktadır” yanıtı verildi. Merkezi yönetimin Eskişehir’i görmezden geldiğini kaydeden Süllü, “Sayın Bakanın verdiği yanıt, Çevre Yolu ile Mihalıççık Yolunun yine başka bahara kaldığını göstermektedir. Eskişehirli vatandaşlarımızın, sanayicimizin uzun yıllardır süren yol talepleri merkezi yönetim tarafından yok sayılmaya devam ediyor. Yılda sadece 1 km yapan bakanlık Eskişehir-Alpu yolunu bitirmeyerek Eskişehirlileri cezalandırıyor.”

“ALPU-MİHALIÇÇIK YOLU BAŞKA BAHARA KALDI”

Milletvekili Süllü’nün Seyitgazi-Kırka Yolunun durumuna ilişkin sorusuna ise Bakan Uraloğlu, “Tek yol olarak trafiğe hizmet veren güzergâhın Seyitgazi-Kırka arası 28,5 km’sinin bölünmüş yol yapım ihalesinin gerçekleştirildiği ve ihale sürecinin devam ettiği” yanıtını verdi. Süllü, “Eskişehir-Alpu Yolunun akıbeti belirsizken, sathi kaplamalı tek yol olarak devam eden Alpu-Mihalıççık yolu işi de Eskişehir-Alpu Yolunun tamamlanmasına bağlanmış durumda” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 8 ay önce
Keşke bu duyarlılığı devletin yaptığı hastane yollarını yapmayan Büyükşehir belediyesine de gösterseniz