CHP’Lİ SÜLLÜ: EMEKÇİYE ÇALIŞ DİYENLER, ÖNLEMİNİ DE ALMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü,DİSK temsilcilerini ziyaret ederek Covid-19 küresel salgınında çalışmaya devam eden emekçilerin sorunları ile ilgiligörüş alışverişinde bulundu.

CHP’Lİ SÜLLÜ: EMEKÇİYE ÇALIŞ DİYENLER, ÖNLEMİNİ DE ALMALI
07 Mayıs 2020 Perşembe 11:05

DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz ve Birleşik Metal İş Şube Başkanı Ahmet Arı ile bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “1 Mayıs’ta Taksim Anıtı’na çelenk koymak isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika yöneticilerine uygulanan sert müdahale kabul edilemez. Yaşanılanlar bir demokrasi ayıbıdır ve tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. İktidarın baskı ve zulüm anlayışına karşı DİSK’e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Covid-19 küresel salgını sürecinde, çalışma yaşamında alınan önlemler ve işçiler ile ilgilibilgi alan Süllü,“vatandaşa evde kal” derken çalışmak zorunda olan emekçiyi evde tutabilmek için, iktidarın üzerine düşeni yapmaktan kaçındığını ve işçiyi gözden çıkardığını söyledi. Jale Nur Süllü, bu süreçte, zorunlu çalıştırılan işçilerle ilgili önlemlerialması gereken iktidarın,bu sorumluluğu, işveren ve işçilere bırakmasının, doğru olmadığını belirtti.  DİSK’in,sanayiderisk altında çalışmaya devam eden emekçilere, yaygın ve güvenilir test yapılması talebinin, yerinde olduğunu da belirten Süllü, bu konuda, yetkilileri göreve çağırdı.

ÜCRETSİZ İZİN=SEFALET ÖDENEĞİ

Ücretsiz izin dayatması ve günlük 39Lira olarak belirlenen sefalet ödeneği ile işçilerin açlık sınırınınçok altında,1.168 TL’ye yaşamaya mahkûm edildiğine dikkat çeken Süllü, “Ücretsiz izne çıkarılan işçilere, hak ettikleri işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneğinden çok daha düşük ödeme yapılıyor.” dedi.  Jale Nur Süllü,işçinin güvencesi olanİşsizlik Sigorta Fonu’nda biriken paraları,nereye harcadığını şeffaflıkla açıklamayan iktidarı, salgın sürecinde emekçinin refahı için, harcamaya davet etti.

 Covid19 salgın sürecinin, var olan krizi daha da derinleştirmesi ile yaşanan ekonomik sorunların ağırlığına karşın, Eskişehir’de sağlık emekçilerinin, çalışanların, sendikaların ve işverenlerin özverisi ile sağlık açısından büyük sorun yaşanmadığını söyleyen Süllü, “İşyerlerinde önlemlerin gözetilmesinde,önemli bir rol üstlenen, sendika temsilcilerine ve bu süreçte çalışmak zorunda olan tüm emekçilere teşekkür ediyorum. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, demokrasi güçleri ile dayanışma içinde, emekçinin sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.