CHP’DEN YURTTAŞLARA 9 TEMMUZ ÇAĞRISI

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Eskişehirlilere 9 Temmuz’da Maltepe’de yapılacak olan büyük mitinge katılım çağrısı yaptı.

CHP’DEN YURTTAŞLARA 9 TEMMUZ ÇAĞRISI
04 Temmuz 2017 Salı 15:17

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününden yaptığı açıklamasında tüm Eskişehirlileri 9 Temmuz’da Maltepe’deki büyük buluşmaya davet etti. Çakırözer, “Tüm yurttaşlarımızı 9 Temmuz’da Maltepe'deki büyük buluşmaya bekliyoruz. Maltepe'den güçlü bir hak, hukuk, adalet sesi yükselecek.  Adalet isteyen milyonlarla omuz omuza, kol kola hep birlikte olalım” çağrısında bulundu.

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer,  Genel Başkan Kemal Kılıçaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününden yaptığı açıklamasında yürüyüşe katılan yurttaşların her geçen gün arttığını kaydetti. Çakırözer, “15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL ile birlikte yapılan keyfi uygulamalar ve hukuksuz yargılamalarla toplumun geniş kesimleri mağdur edildi, edilmeye de devam ediyor. Hukuk devletinden giderek uzaklaştık, yurttaşların can ve mal güvenliği kalmadı. Gazeteciler, akademisyenler, aydınlar cezaevlerinde. Çok sayıda yurttaş haksız, hukuksuz yere işlerinden atıldı, mağdur edildi. Tam bu noktada 15 Haziran’da Genel Başkanımız öncülüğünde başlattığımız ve her geçen gün artan sayımızla yurttaşlarımızla omuz omuza, kol kola ilerlediğimiz Adalet Yürüyüşümüz yaşanabilir bir Türkiye için atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ BİR KİŞİ İÇİN DEĞİL, TÜM HUKUKSUZLUKLAR İÇİN

Sadece tutuklu milletvekili Enis Bereroğlu için yürümediklerini dile getiren Çakırözer, “Bizler sadece Enis Berberoğlu için yürümüyoruz. Şu ana kadar 30 binleri bulan sayımızla bizler, toplumun her kesiminden yurttaşımızın uğradığı haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı yürüyoruz. Herkes için, hepimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için ‘Adalet’ istiyoruz” dedi.

TEMİNATIMIZ ADALET VE DEMOKRASİ

Hukuk devletinin, can ve mal güvenliğinin teminatının adalet ve demokrasi olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Bizler demokrasiyi, insan haklarını, birlikte yaşamayı, adaleti savunuyoruz. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Bunu da parlamenter demokratik sistemle gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. O açıdan bu talepler geniş halk kesimlerince sürekli dile getirilebilirse biz gelecekte çok daha güçlü olacağız. Türkiye tam bağımsız ve demokratik bir ülke olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamalarında bulurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.