CHP PM ÜYESİ USLUER: ÖNÜMÜZE ENGEL KOYAMAZLAR

CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Memleket Sevdalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.

CHP PM ÜYESİ USLUER: ÖNÜMÜZE ENGEL KOYAMAZLAR
26 Ocak 2019 Cumartesi 14:22

Hem siyasette hem de ekonomide derin bir kriz var

CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal krizin içerisinde olduğunu belirterek, “Türkiye derin bir ekonomik, siyasal krizin olduğu ülke konumda.  Sadece ekonomik kriz değil aynı zamanda hem iç siyasette, hem de dış siyasette derin bir kriz var.  16 Nisan referandumu ile anayasa değişti. Anayasa değiştirilmek istenirken dedik ki ; ‘Eğer bu anayasa değişirse Türkiye’de denge denetim sistemi ortadan kalkar. Geldiğimiz noktada Türkiye denetimi olmayan bir ülke. Bir kişinin, bir ailenin ve adeta şirket ceolarının yönettiği bir ülke konumundayız. Parlamentonun işlevsiz kaldığı, parlamentonun bugünlük var olsun diye kullanıldığı, bütçe yetkisinin bile kaldırıldığı bir Türkiye’den bahsediyoruz. Hukukun yerle bir edildiği, milletvekillerinin hapiste tutulduğu bir ülke bahsediyoruz… Türkiye bu şartlar altında yerel seçimlere gidiyor. Birileri kalkmış diyor ki; ‘Bu yerel seçimler ülkenin bekası ile ilgilidir.’ Beka sorunu var evet ama beka sorunu ülkenin bekası değil. Yerel yönetimlerle bekanın ne alakası olabilir. Bir beka sorunu var, bir kişiye ait bir sorun, bir partiye ait sorun. O partinin gölgesinde büyümeye çalışan, ayakta kalmaya çalışan, kendi ilkelerinden ödün veren bir başka partiye ait” diye konuştu.

Eskişehir, kendi bekasından kaygı duyanların ele geçirmeye çalıştıkları bir şehir

Yerel seçimlerde Eskişehir’de yaşayan vatandaşlara güvendiklerini söyleyen Usluer, “Eskişehir, bugün kendi bekasından kaygı duyanların ele geçirmeye çalıştıkları bir şehir. Kaygılı değiliz. Biz bu şehirde yaşayan herkese güveniyoruz. Çünkü bu şehirde yaşayan insanlar birlikte yaşamaktan mutlular. Bu şehirde yaşayan insanlar huzur içinde olduklarını biliyorlar” dedi.

Taş döşeyerek seçmeni kandıramazsınız

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın, Valiliğin imkanlarını kullanarak bir mahalleye kilit taş döşemesini de eleştiren Usluer, “Merkezi iktidarın kaynaklarını kullanarak kilit taşı döşeyenlere bu şehirde yaşayan seçmen inanmaz. Bu şehirde yaşayan seçmen kanmaz, kandırılamaz. Kaldırımları yapmak,  kilit taşlarını döşemek yerel yönetimlerin vazifesidir. Her kimse, hangi partiden olursa olsun yerel yönetimin başındaki insanın görevidir. Yok bunun aksine merkezi iktidar olmayacak bir şekilde ve gayri yasal kullanılıyorsa bununda hesabını sandıkta bu şehirde yaşayanlar soracaktır. Seçim kazanmak için hile istemiyoruz, seçim kazanmak için hurda istemiyoruz. Biz bu şehirde huzurla, kimseyi ötekileştirmeden bir arada omuz omuza yaşamaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Odunpazarı üzerinde oynanan oyunlara sandıkta son vereceğiz

“Odunpazarı üzerinde oynanan oyunlara sandıkta son vereceğimize birlikte söz veriyoruz” diyen Usluer, şunları söyledi: “Beş yılda Odunpazarı’nı çehresini değiştiren, eski Odunpazarı’nı eskiyi bozmadan yeni yapan, yeşillendiren, çağdaşlaştıran, Eskişehir turizmin merkezi yapan sevgili Kazım Kurt başkanıma teşekkür ediyorum. İyi ki var. Hiç kimse ama hiç kimse boş laflarla Odunpazarı’nın huzur ilçesi olması engelleyemez. Önümüze engel koyamazlar.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.