CHP HUKUK İSTEDİ

CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan yardımcısı Hüseyin Akçar Seyitgazi özelinde il seçim kurulunun almış olduğu kararları eleştirerek, CHP’nin yapmış olduğu itirazlar dikkate alınmadığını belirtiler. Adar, “Bunlar Türkiye demokrasisine vurulan birer hançerdir” dedi.

CHP HUKUK İSTEDİ
26 Ocak 2019 Cumartesi 14:21

Seçmen listelerinin askıya alınmasından itibaren çok ciddi bir şekilde çalışma yaptıklarını belirten Adar, “Özellikle sayın cumhurbaşkanında sıkça ifade ettiği “Seçim kazanma uğruna oy kaydırmalarının yapılmamasına” yönelik hassasiyetimizi belirtmiştik o hassasiyetimiz devam ediyor. Biz ilgili bölgelerdeki oy kaydırmalara yönelik itirazlarımızı yaptık. Daha önce seçim kurulu hakimleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde kendilerine gelen itirazları doğrudan doğruya kolluk kuvvetlerine ileterek oradan gelecek cevaplar doğrultusunda karar vereceklerini söylemişlerdi.   Ama görüyoruz ki; alınan kararlarda kolluk kuvvetlerinin tespitlerinden daha çok, bir siyasi partinin kararı etkili olmakta. Örneğin Seyitgazi de bizim yaptığımız itirazların hiç biri kabul edilmezken, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yapmış olduğu itirazlar kabul ediliyor. Dolayısıyla hukuk sistemini çalışamaz hale getirmek bir siyasi, bir hukuki suçtur. Biz hala adalet mekanizmasının işlediği yönünde ümidimizi korumak istiyoruz. Kırka’da 40 yıldır oturan insanların oyları dondurulmuştur. Bu hukuksuzluğun dik alasıdır. Ben karar merciinde olanların vicdanlarına sesleniyorum; lütfen, bu seçimleri şaibeli hale getirmeyiniz. Herkesin hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmesi gerekiyor. Seyitgazi’de yaklaşık 245 kişinin oy hakkı elinden alınmıştır. Sadece seçim kazanma uğruna bu tür işlerin yapılmaması gerekiyor. Bunlar Türkiye demokrasisine vurulan birer hançerdir”

Akçar şaşkınız

Hukuki mücadeleyi sonuna kadar vereceklerini belirten CHP Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar ise “Seyitgazi ilçe seçim kurulunun 22’nolu kararında ilçe seçim kurulu başkanı hakim Bülent Günaydın’ın muhalefet şerhi vermiş olduğunu belirten Akçar, Sayın hakim muhalefet şerhinde o kadar güzel bahsediyor ki; bunu okuduğumuz zaman bir hukuksuzlukla karşı karşı olduğumuz anlaşılacak. Bazı kişilerin oy kullanmaların engellenmesinin bizzat kendisi tarafından tespit edilmiş durumda. O kişilerle ilgili bütün beyanlar sunulmuşken verilen ret karını anlamak mümkün değil. İmdat Dere tarafından ortaya atılan asılsız itirazların kabul edilmesi bizim yaptığımız itirazlar ret edilmesi kabul edilmez. Biz hukukun uygulanmasını istiyoruz. Eğer bir tespit yapılacaksa bu tespit heyet eşliğinde yapılmalıdır. Alpu ilçe seçim kuruluna saat 16.45’de verdiğimiz itiraz dilekçemiz 15-20 dakika içinde ret kararı verildi. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. İl Seçim Kurulu’ndan da sonuç alamaz isek YSK’ya tam kanunsuzluk durumu ile ilgili itirazlarımızı yapacağız. Ama halen vicdanlarına seslenebileceğimiz hakimlerin olduğunu biliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.