CHP ODUNPAZARI'NDA O İSİM ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP Odunpazarı 4. Olağan Kongresi'nde Ferda Kavaklı adaylıktan çekildi.

CHP ODUNPAZARI'NDA O İSİM ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
03 Aralık 2017 Pazar 14:23

CHP Odunpazarı İlçe Kongresi'nde aday olan Ferda Kavaklı, yeterli imza toplayamadığı için adaylıktan çekildi.

Kavaklı çekilme sürecini şu ifadelerle anlattı:

" Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı’na gençler ve kadınların talebi doğrultusunda, kazanmanın matematiksel olarak zor olduğu bir sürece renk katmak ve bu süreci demokrasi şölenine çevirmek için aday oldum.

Adaylığımı açıkladığım gün ile kongre tarihi arasında 5 günlük bir süreç vardı. Mahalle delegelerinin büyük çoğunluğunu almış bir listeye karşı olmak değil, bir heyecanı ve duruşu simgelemek adına aday oldum. Basın açıklamamda da belirttiğim gibi kimseden icazet almadan yola çıktım. Yıllarca partinin sade bir üyesi olarak her ihtiyaç duyulduğunda sahada çalışmalara koşa koşa destek verdiğimde duyduğum sorumluluğu yerine getirmekten beni bu bu göreve iten duydu oldu. Yoğun çalışma temposu içinde zaman karşı yarışırken karşıma hiç beklemediğim engeller çıkmaya başladı. Gerekli imzaları toplamak için çaldığım kapılar birilerinin zorlaması ile yüzüme kapatılmaya çalışıldı. Birlikte yıllarca omuz omuza mücadele verdiğimiz delegelere çeşitli baskı ve yaptırımlar ile benim için imza atmamaları tembihlenmeye başlandı. Birçok delege dostumun ağzından bu baskı süreçlerini üzülerek dinledim.

Benim için imza atan birçok delegenin imzası da baskı ile geri çektirildi. “Benim şu işimi çözdüler, şunun için söz verdiler” diye imza vermekten vazgeçtim diyen delege dostumuz da oldu, sana oy vereceğiz söz ama ismimizi deşifre edemiyoruz diyen delege arkadaşlarımız da.

Başta partimi ve bana oy vermek isteyen ama aday olmamı engelleyen anlayışın baskısına yenik düşen delege dostlarımı çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Sevdam Cumhuriyet Halk Partisi ile bağım her zaman devam edecek ve asla küsüp sırtımı dönmeyeceğim. Fakat bu tabloyu yaşatanların partiden çok kendi koltuklarının derdine düştüğünü görmüş olmanın da derin üzüntüsü içindeyim.

Böyle olmamalı dediğimiz bir anlayışa tepki olarak çıktığımız yolda kazanma olasılığı yüksek olan bir ekibi o kadar tedirgin etmişiz ki kendilerinden özür dileriz. Onların tek başına, büyük ekranlar, süslü salonlarda yaptıkları tek kişilik şovu berbat ettiğimiz için de özür dileriz. Amacımız ne üzüm yemek nede bağcıyı dövmekti. Amacımız bağcı ile birlikte daha fazla üzümü tüm üyelere nasıl paylaştırırız düşüncesini orta koymaktı.

Hak, Hukuk, Adalet sloganı ile yürüyen Genel Başkanımızın koluna giren, fotoğraf verme yarışında olan sayın parti büyüklerimiz, adalet sizin için neyi ifade ediyor merak ediyoruz?

Gerekli imzayı toplayacak insana ulaştığımda sizin hangi planınızı bozmuş olacaktım merak ediyoruz? Seçimlerde ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olan kadın ve gençlerden neden çekindiniz merak ediyorum?

Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin şahsi menfaatlerine aracılık edemez. Tek adaylı kongreler bugün eleştirdiğiniz AKP örgütlerinde yaşanmaktadır. Şimdi bugün yaşanan tablodan sonra hangi ilkelere dayanarak bu eleştirileri yapacaksınız?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir ricamız var. Delege sistemi derhal değiştirilmelidir. Birileri partilinin özgür iradesine çeşitli yollar ile ambargo koymamalı.

Biz bu süreçte aday olma vasfı kazanmamıza rağmen tehditle imzaları geri çektirenler bilsin ki çok dost kazandık ve birbirimize daha da fazla kenetlendik. Kazanan yönetimi şimdiden tebrik ederken ihtiyaç duyduklarında sokaklarda sevdamız Cumhuriyet Halk Partisi için çalışıyor olacağız. Herkese tekrardan çok teşekkür ediyor sizi tek kişilik şovunuz ile baş başa bırakıyoruz. Son söz “Ferman padişahın Cumhuriyet Halk Partisi bizimdir”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.