BELEDİYE BAŞKANI TERMİK SANTRALİ TURİSTİK TESİS GİBİ TANITIYOR

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir’e yapılması planlanan Termik Santral ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş’ın termik santal ile ilgili açıklamalarını eleştiren Ataç, “Termik Santral’i bir belediye başkanı turistik tesis gibi tanıtıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Başkan senin çocukların yok mu? Senin bölgende yaşayan çocuklar yok mu? Kadınlar, insanlar yok mu? Kendine acımıyorsun neden insanlara acımıyorsun.”dedi.

BELEDİYE BAŞKANI TERMİK SANTRALİ TURİSTİK TESİS GİBİ TANITIYOR
03 Aralık 2017 Pazar 14:35

CHP Odunpazarı 4. Olağan Kongresi’nde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı’nda her seçimde oy oranlarını bir önceki seçimlere göre arttırdıklarını söyledi. “Çalışılırsa, proje üretilirse, insanlara güven yaratırsanız bu oy çıkıyor.” Diyen Ataç,  herkesin oyuna talip olmak zorunda olduklarını söyledi. Ataç, “Şuan sağdan oy alamazsanız iktidar olamıyorsunuz, seçim kazanamıyorsunuz. Bu bir gerçek. Ama Tepebaşı’ndaki örnekleme gibi bu oylama sonradan sol oylara dönüşebiliyor. Neden? Güven olduğu için. Onun için 2019 seçimlerine çok çalışmamız lazım. Herkesin oyuna talip olmamız lazım. Herkesi ikna etmemiz lazım. Herkese güven yaratmamız lazım ki 2019 seçimlerine rahat kazanalım. Bu sadece Eskişehir için değil Türkiye için geçerli olması lazım.” dedi.

ESKİŞEHİR BELEDİYELERİ'NDEN HİÇBİR ZAMAN PİS KOKULAR ÇIKMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerdeki açıklamalarına değinen Ataç, “Cumhurbaşkanı bu aralar sık sık tekrar ediyor. ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diye. Savcılar heralde bu ara kulakları fazla duymuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı da dedi ki, ‘En büyük yolsuzluk, hırsızlık imarda var.’ Bunlar iktidarda mı muhalefette mi? İhaneti açıklıyor çünkü İstanbul’da yavaş yavaş rant bitiyor. Yaklaşık 400 küsür deprem toplanma alanlarından sadece 17 tanesi kalmış. Hepsini imara açmışlar. İşte bir İstanbul’da böyle belediyeler var. Bir de Eskişehir’de Odunpazarı, Tepebaşı ve Eskişehir Büyükşehir olmak üzere böyle belediyeler var. Buradan hiçbir zaman pis kokular çıkmıyor. Çıkmayacak da. Hiç kimsenin bunu söylemesine hakkı yok.” İfadelerini kullandı.

GEREKİRSE ORADA YATACAĞIZ AMA YAPTIRMAYACAĞIZ

Termik Santral konusuna değinen Ataç, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş’a göndermede bulundu. Ataç şöyle devam etti: “Termik Santral Alpu’da değil. Tepebaşı’nda. Beyazaltın ve Gündüzler Köyü civarı. Kuş uçuşuyla 25 kilometre merkeze. Tepebaşını başından beri bypass ettiler. İşlerini tamamen Alpu’dan yürüttüler. Orada bile algı oluşturmaya çalışıyorlar. Termik Santral’i bir belediye başkanı turistik tesis gibi tanıtıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Başkan senin çocukların yok mu? Senin bölgende yaşayan çocuklar yok mu? Kadınlar, insanlar yok mu? Kendine acımıyorsun neden insanlara acımıyorsun. Aynı şekilde bir muhtar da çıktı aynı şeyleri söyledi. İnsan duyunca gerçekten üzülüyor. Termik santral eşittir zehir. Hayır diyen varsa bin noktadan ne olduğunu anlatırım. Zehir eşittir kanser demektir. Yatağan’a, Elbistan’a, Zonguldak’a gidin. Hiçbirinde ne tarım ne da hayvancılık kalmış. İnsanlar kanser. Eskişehir’in havası tertemiz. 90’lı yıllarda Eskişehir’de Kütahya kömürü çok ciddi hava kirliliğine neden oldu. Dönemin Valisi Ali Fuat Güven, Sibirya kömürünü getirttirdi ve bir parça olsun hava kirliliği düşmüştü. Ama Eskişehir’den intikam almak için bu termik santrali yapmak istiyorlar. Yaptırmayacağız, yaptırmayacağız, yaptırmayacağız. Gerekirse gidip oralarda yatacağız ve yaptırmayacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.