CHP ODUNPAZARI İLÇE ÖRGÜTÜ KIRSALI DİNLEDİ SORUNLARI SIRALADI

CHP Odunpazarı İlçe örgütü çevre mahallelerde yaptığı ziyaret sonrasında çiftçilerin sorunlarını 5 başlık altında toplayarak yetkilileri bilgilendirdi.

CHP ODUNPAZARI İLÇE ÖRGÜTÜ KIRSALI DİNLEDİ SORUNLARI SIRALADI
25 Ağustos 2020 Salı 14:42

İlçe başkanlığı tarafından yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

 Geçtiğimiz günlerde kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, onlarla dertleşmek  ve daha yakın ilişkiler kurmak amacıyla Odunpazarı İlçemize bağlı 50 köye ziyaretlerde bulunduk. Yapmış olduğumuz bu ziyaretlerde kırsal kesimdeki sorunları bizzat köylüden dinleyerek yerinde gözlemledik. Çiftçinin, köylünün içinde bulunduğu sıkıntıları daha yakından anlamak ve tespit etmekle beraber onların sesi olarak bu sıkıntıları duyurmak, çözüm yolunda onların destekçisi ve sesi olmak konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz.

 Bu ziyaretler kapsamında çiftçilerimizin yaşadığı problemleri kısaca 5 ana başlık altında toplayarak kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunuyoruz:

  • Artan Maliyetler:Hayatın her alanında, ekonominin her sektöründe olduğu gibi tarımda da artan maliyetler çiftçimizin belini bükmüş durumda. Aşırı maliyet artışları zaten zor durumda olan çiftçiyi daha da zor durumda bırakmıştır ve ülke genelinde tarıma ciddi zarar vermektedir.
  • Aşırı Vergi Yükü: Toplum için en hayati konulardan biri olan tarımsal üretimde, çiftçi ya tamamen vergiden muaf tutulmalı veya olabilecek en cüzi miktarda vergilendirilmelidir.
  • Teşvikler:Verilen teşvikler ve vergi indirimleri yetersiz kalmaktadır. Hükümet aşırı teşvikleri inşaat sektörüne değil, tarım ve hayvancılık sektörüne vermelidir. Betona değil, üretime ve gıdaya yatırım yapılmalıdır.
  • Hayvancılık: Yurt dışından yüksek miktarda et ithal edilmesi ve sektöre verilen yetersiz destek ülkede hayvancılığı bitme noktasına getirmiştir. Yüksek et fiyatları bunun en önemli göstergesidir.
  • Ürün Bazında Destek: Teşvikler arazi dönümü bazında değil, ürün bazında verilmelidir. Kiralık arazide ekim yapan üretici teşviklerden faydalanamamaktadır.

 Türkiye Cumhuriyeti verimli toprakları ve iklimiyle bir tarım ülkesidir. İnsanlık tarihinde tarım faaliyetleri, üzerinde bulunduğumuz bu verimli topraklarda başlamıştır. Hal böyleyken ülkemizin tarım ve hayvancılığının içine düştüğü bu kötü durum bizi son derece üzmektedir.

İktidara emin adımlarla yürüdüğümüz bu günlerde, ülkemizin sorunlarını yerinde tespit etmek ve beraberce çözüm üretmek en önemli görevimizdir.

Ülkemizin tarım ve hayvancılıktaki ciddi sorunlarını çiftçimiz ve köylümüz ile el ele vererek çözeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.