CHP Odunpazarı Danışma Kurulu toplandı

CHP Odunpazarı Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısında Meclis Üyesi İbrahim Arslan parti içi öz eleştiri yaptı. İl Başkanı Özkar, eleştirilere yanıtı sert oldu. Yaşanan gerginlik Kurt’un sözleri ile yatıştı.

CHP Odunpazarı Danışma Kurulu toplandı
30 Nisan 2017 Pazar 22:52

CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan, referandum sürecini değerlendirdi. Parti olarak yapılan hatalardan bahsetti. Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Herkes bir maç edasında birkaç değerlendirmeler yapıyor ama sonuçta kaybeden biziz. Resmi anlamda söylüyorum. Kuşkusuz seçimin galibiyiz ama orta yerde duran, kabul edelim ya da etmeyelim anayasa değişikliği ne yazık ki kabul edilmiş oldu. Bu da bizim gerçeğimiz. O yüzden bundan sonraki çalışmalarımızı da bu gerçeklik üzerine kurgulamamız gerekiyor. Türkiye’de ne oldu? Bir eksikliğimiz daha ortaya çıktı. Sadece bizim eksiğimiz değildi bu. Hepimizin ortak kaygısıydı. Türkiye’de 167 bin sandık vardı. Genel Merkezimizin açıkladığı rapora göre 5 bin sandıkta görevlimizin olmadığı ortaya çıktı.
“Eğer örgütün ne dediğini yukarıya taşıyamazsak, yukarıda biz çalar biz söyleriz”
Dost acı söyler. Ankara’daki toplantılar bu toplantılardan sonra yapılmalıydı. Eğer örgütün ne dediğini yukarıya taşıyamazsak, yukarıda biz çalar biz söyleriz. Böyle olmaz. Danışma kurulları önceden toplanmalıydı, referandum sonuçları değerlendirilmeliydi. Bundan sonrasında bu yanlışın giderilmesi lazım. 
“Yenikapı’ya eklemlenmekle büyük bir hata yapılmıştır”
Referandum boyunca sustuk. Ben birkaç tane kırılma noktasını işaret etmek istiyorum.
 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylarında bu yaşananlarla ilgisi var. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi çok doğru bir karar almıştı. İstanbul Taksim mitingi ile. Arkasından İzmir. Ama sonrasını getiremedi. Yenikapı’ya eklemlenmekle büyük bir hata yapılmıştır. O yapıya eklendik ne İsa’ya ne de Musa’ya yarandık. Aylar sonra referandum çalışmalarında bir kontrollü darbe girişimi dedik. Ya başında adını koyacağız ya da sonrasında o çelişkilere imza atmayacağız.
“Anayasa görüşmelerine Meclis’te katılmakla bence hata yaptık”
İkinci kırılma noktası sine-i millet. zamanında sine-, millete dönseydik bu süreci meşrulaştırmaz, AKP’yi yalnızlaştırabilirdik. Ama bugün bunu tartışmanın bir yararı yok. Onu da doğru dürüst tartışamıyoruz. Biri çıkıp ‘sine-i millete dönebiliriz’ diyor. Hemen sonrasında bir başka sözcümüz ‘böyle bir şey gündemimizde yok’ diyor. Bir başka kırılma noktası ise anayasa görüşmelerine Meclis’te katılmakla bence hata yaptık. Meşrulaştırdık.”
“Partililerimize önce biz saldırıyoruz, bu bizim en büyük hastalığımız”
Arslan’ın eleştirileri sonrası kürsüye çıkan İl Başkanı Sinan Özkar, sert konuştu. Özkar, isim vermeden Arslan’ı hedef aldı. Partilileri, genel başkanı hatalarına rağmen savunmamakla suçlayan Özkar, “Başkalarından önce genel başkanımıza ya da partililerimize önce biz saldırıyoruz. Bu bizim en büyük hastalığımız. Arkadaşlar, bu hastalıktan kurtulmamız lazım. Her şeyi fırsat olarak değerlendirmekten vazgeçin. Her şeyi yıpratmak için kampanya oluşturmaktan vazgeçin. Yapmayın bunu artık. Böyle devam edersek bize başarı yok” dedi.
Arslan, Özkar’ın sözlerine tepki gösterdi
Özkar’ın, sözlerine tepki gösteren Arslan, “Eleştiri ve özeleştiri ne zamandır hastalık oluyor. Bana yanıt veriyorsanız isim verin. Çünkü ben konuştum. Burada düşüncelerimizi ve eleştirilerimizi yapmayacaksak nerede yapacağız. Bunu bir saldırı olarak göremezsiniz. Düşüncemi ifade ediyorum. Bu da benim düşüncem” diyerek yanıt verdi.  İkili arasında kısa süreli tartışma yaşandı.  Tartışmaya zaman zaman partililerde katıldı.
Kurt; “Bölünmemeli, bütünleşmeliyiz”
Özkar’dan sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, birlik ve beraberlik mesajı verdi. ‘Bundan sonraki süreçte bize çok iş düşüyor’ diyen Kurt, “Daha çok çalışmamız gerekecek. Şimdiye kadar ki çalışmalarımız hangi yöntem ile yapılıyorsa yapılmış olsun yetmedi. Kaybettik. 15 yıldır kaybettiğimiz seçimlere bir yenisini daha ekledik. Sonuçta AKP’li bir cumhurbaşkanımız oldu. Sonuçlar ortada. Sorgulamamız lazım. Sorgularken de kavga eder gibi sorgulamamız lazım. Birbirimizi anlayarak. Türkiye’nin dengeleri değişti. Kendimizi yeni şartlara göre politika yapar hale getirmemiz lazım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugünden itibaren kendimizi sürekli yenilememiz lazım. Değişime hazır olmamız lazım.  Pek çok şey değişecek.  Cumhuriyet Halk Partisi 2017’de,2018’de, 2019’da politika üreten bir parti olmalıdır. Bunu yaparken de birbirimizi suçlamamalı, sevmeliyiz. Hepimizin bazı yeteneklerinden yararlanmamız lazım. Kimseyi dışlamadan. Herkesin buraya koyacağı tuğla olmalı” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.