CHP Kongresi kangrene döndü: Ataç en çok konuşulan isim oldu

Geçtiğimiz hafta İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştiren CHP Eskişehir İl Örgütü’nde en çok konuşulan konu İl Kadın Kolları Başkan ve yönetim kurulunun toplantıyı terk etmesiydi. İl Danışma Kurulu’nda en çok tartışılan konu ise geçtiğimiz kongrede yaşananlar oldu. Kimi Ahmet Ataç’tan özür dilenmesi gerektiğini belirtti. Kimisi ise özür dileyecek bir durum olmadığını söyledi.

CHP Kongresi kangrene döndü: Ataç en çok konuşulan isim oldu
07 Ekim 2021 Perşembe 13:19

Geçtiğimiz hafta gerçekleştiren İl danışma kurulunun basına açık kısmında verilen mesajları herkes okudu. Basına kapalı kısmında yaşananlar ise CHP içindeki çatlağın ne denli büyük olduğunu gösterir cinsten.

Kongre kangrene dönüşmüş

İl Kadın kollarının, protokolde kendilerine yer verilmemesi üzerine toplantıyı terk etmesi CHP İl Danışma Kurulu sonrasında en çok yazılan, çizilen ve konuşulan konu olurken, konuşulmayanlar CHP içindeki ayrılıkların ne denli keskin olduğunu gösterdi. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan ve Recep Taşel’in başkanlığa seçildiği kongrede yaşanan ayrılıklar kendisini İl danışma kurulunda da hissettirdi.

Zeki Ünal Ataç’tan özür dilenmeli

18. Dönem Eskişehir Milletvekilliği yapan CHP tanınan isimlerinden olan Zeki Ünal il danışma kurulu toplantısında geçen kongrede yapılanlardan ve Ahmet Ataç’ın genel kurul delegesi seçilmemesinden dolayı Ataç’tan özür dilemesi gerektiğini belirtirken, CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile eski il başkanlarından Sinan Özkar, geçmiş dönemlerde de bu türden olayların yaşandığını belirterek özür dilenecek bir durum olmadığını belirtti. Ataç’ın katılmadığı toplantı da tartışmalar Ataç üzerinden yürüdü.

Atilay Dalgıç: Biz şuna ya da buna oy vereceksiniz demedik.

İl Danışma kurulunda konuşan Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, İl kongresinde gayet demokratik bir tavır sergilediklerini ve kimseye ona ya da buna oy verin demediklerini belirterek anahtar listeleri eleştirdi.

Toplantıda yer alan CHP’liler Kazım Kurt ile Ahmet Ataç  arasında yaşanan gerginliğin başrolde yer aldığı bir il danışma toplantısına katıldıklarını belirtirken, bu çatlağın kapanma ihtimali olmadığı yorumunda bulundular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.