CHP İl Başkanı Talat Yalaz festival yasağına ateş püskürdü

CHP Pazar toplantısında konuşan Talat Yalaz'ın hedefinde yasaklanan Octoberfest verdı. Yalaz "Eskişehir gençleri açısından bu yasaklar çok rahatsız edicidir" dedi.

CHP İl Başkanı Talat Yalaz festival yasağına ateş püskürdü
15 Ekim 2023 Pazar 14:42

CHP Eskişehir İl Örgütü tarafından Taşbaşı Kırmızı Salon’da haftalık Pazar toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve birçok partili katıldı.
Toplantıda konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz Valilik tarafından yasaklanan Octoberfest Eskişehir’e dikkat çekerek, “Eskişehir’de 14-15 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Octoberfest’e yasaklama kararı getirilmiştir. Bu festivaller Türkiye’de yeni mi yapılmaktadır? Bu festivaller düzenli olarak yıllarca gençlerimiz tarafından yapılagelmiştir. Buralarda herhangi bir suç vs şeklinde bir durum oluşmadığı gibi devletin burada bir asayişi suç oluşmasını engellemek konusunda muktedir olmadığını belirten bu karar kabul edilebilir değildir. Ayrıca devletin bu tür bir organizasyonda gerekli güvenlik tedbirlerini alamayacağını ima ettiğinden dolayı devlete de bir zarar vermektedir. Bu kararı biz kabul etmiyoruz. Bu yasaklamalar dediğim gibi birkaç yılda moda olmuştur. Daha öncesinde gençlerin yoğun katılımıyla düzenli olarak yapılan bu etkinlikler özellikle Eskişehir’de sosyal belediyecilik anlayışıyla görevini yürüten belediyelerimiz tarafından da birçok kere gençlerimiz için düzenlenmiştir. O nedenle özellikle Eskişehir gençleri açısından bu yasaklar çok rahatsız edicidir. Bu yasaklamacı ve müdahaleci zihniyetin yönettiği belediyelerdeki tutumları benzerdir. Bu zihniyet yerel seçimlerde hangi yüzle gençlerimizden oy isteyecektir? Eskişehir gençleri önümüzdeki yerel seçimlerde bu yasaklara karşı en güzel cevabı verecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.