Faik Alkan: Bir ton sorun varken bakanımıza tek dert seminer çalışması olmuştur

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karara göre, 13-17 Kasım tarihlerindeki yönetici ve öğretmen seminerleri bu yıl okullarda yüz yüze yapılacak. Öğretmenlerin 13-17 Kasım ara tatilinde seminer çalışmalarını ‘yüz yüze’ gerçekleştireceğine yönelik açıklama, eğitim çalışanları ve sendikalar tepki gösterdi. 3 sendikadan yapılan ortak basın açıklamasında “Bir ton sorun varken Bakanımıza tek dert seminer çalışması olmuştur” denildi.

Faik Alkan: Bir ton sorun varken bakanımıza tek dert seminer çalışması olmuştur
15 Ekim 2023 Pazar 15:34

Eğtim Sen, Eğitim İş ve Hürriyetçi Eğitim Sen Eskişehir’de düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla MEB’in seminer kararına tepki gösterdi. Açıklamayı okuyan Faik Alkan, “ 21. yüzyılda günübirlik alınan kararlarla bir ülkenin eğitim politikası başarılı olamaz. 21 yıldır aynı parti ve iktidar ülkenin eğitimine yön veriyor fakat her gelen bakan, gideni aratıyor ve gidenin yaptığını bozuyor.  İstikrar yok, uzun vadede dini eğitim hariç planlama yok. En son karar da yani ara tatillerdeki seminer de bunlardan sadece biri.

Çocuklar okula aç geliyor, temizlik görevlisi yok, her gün öğretmene şiddet haberleri geliyor, depreme dayanıksız okullar, ikili eğitim… Bir ton sorun varken Bakanımıza tek dert seminer çalışması olmuştur.

Sayın Bakan, barınma ve yol sorunu yaşayan, Ek Dersini yola harcayan öğretmenlerin sesini Eskişehir'den haykırıyoruz, diyor ki arkadaşlarımız: Günlük Çifteler' e, Kırka’ya, Sivrihisar'a 200 TL yol parası veriyoruz. Haftalık 1000 TL ödemeden evde de video izleyebilir, zoomdan toplantıya katılır, seminer tamamlayabilir ve en önemlisi dinlenebiliriz.

BİLİMSEL, LAİK BİR EĞİTİM İSTİYORUZ!

Kasım ara tatilinde seminerlerin yüzyüze yapılması kararından çok seminerin son günü tüm öğretmenlere verilecek olan"din öğretimi "semineri" nin anlamının ve içeriğinin hangi mesajlar barındırdığı Eğitim Sen' in temel tartışma konusudur.

Artık siyasal iktidar ve MEB daha teokratik bir eğitim isteniyor. Tarikatlar tarafından paylaşılan MEB, vites büyüterek, gümbür gümbür "laik eğitimin tabutuna son çivileri de çakmak istiyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.