Hüseyin Özcan: Hükümet emeklilere dünyaları vermiş gibi davranıyor

Hükümetin çalışmayan emeklilere 5 bin liralık ikramiyesini gülünç bulduğunu belirten Demokrat Parti İl başkanı Hüseyin Özcan, “Yarım ton kömür bile alınamıyor” dedi.

Hüseyin Özcan: Hükümet emeklilere dünyaları vermiş gibi davranıyor
15 Ekim 2023 Pazar 16:27

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, haftalık pazar toplantısında konuştu.  Emeklilere verilecek 5 bin liraya tepki gösteren Özcan, 5 bin lira ile yarım ton kömür bile alınamadığını ifade etti. Hüseyin Özcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Emekliye bir artış yapın dedik. Hükümetten 7 bin 500 lira maaş alan, 7 bin 500 liranın altında maaş alan emeklilere en az 5’er bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini buradan söylerken ya da en kötü şartlarda asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini söylerken bunun karşılığında bir defaya mahsus 5’er bin lira o da çalışan emekliler haricinde olan emeklilere aldıkları maaş nispetinde dul ve yetimlere bir sefere mahsus ikramiye verilmesi de gülünçten ötedir. Çünkü bugün 5 bin liraya ne yapabilirsiniz diye düşünürken, 500 kilo kömür alamadığımızı öğrendik. Bir emekli bugün 5 bin liraya yarım ton kömür alamamaktadır. Ama hükümet bunu sanki dünyaları vermiş gibi sosyal medya hesaplarından ve televizyonlarından 5 bin lira emeklilerimize verdik diye bağırıyorlar. Ama çalışan emeklilerin niye çalışmak zorunda olduğunu düşünmeden emeklilere 5 bin lira verdik diyorlar. Dul ve yetimlere eşinden maaş alıyorsa 3 bin 700 lira, babasından maaş alıyorsa 2 bin 500 lira ikramiye verecekler. Bugün arabanızın deposunu 2 bin 500 liraya dolduramıyorsanız verdiğiniz zammın ne kadar olduğunu düşünün. Bugün sarayın masraflarının günlük 15 milyon TL olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.

SİZ BU FAİZLERLE SANAYİNİN KÜÇÜLMESİNİ ANCAK SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Hükümet yine 20 yıldan beri olduğu gibi ekonomide yine sınıfta kalmıştır. Yine ekonomide beceriksizliklerini ortaya koymuştur. Ekonomiyi yapamadıklarını ortaya koymuştur. Yıllardan beri söyledikleri faiz sebep enflasyon sonuç politikasının söyleminin aslında ne kadar boş bir söylem olduğunu tekrar göstermişlerdir. Bürün bunları söylerken birkaç gün sonra Merkez Bankası yine faiz politikasını açıklayacak. Eğer bugün siz çiftçinin mazotunu dört ayda yüzde 110 artırmışsanız, bugün tohum 20 liraysa, gübre 20 liraysa, mazot 40 liraysa buna karşılık buğdayı 7 lira civarında alıyorsanız, pancarı bin 850 liraya alıyorsanız emin olun ki Türkiye’nin bütçesi önümüzdeki seneden itibaren hububat ve gıda alımı için bile yetmeyecektir. Çünkü siz geçen sene Kanada ve Ukrayna çiftçisine 9 bin 750 lira para verirken buğday almak için siz Türkiye’deki çiftçiye neredeyse yarısını verir oldunuz. Siz bu faizlerle Türkiye’de sanayinin büyümesini sağlayamazsınız. Siz bu faizlerle sanayinin küçülmesini ancak sağlayabilirsiniz. Türkiye’de hiçbir sanayici yoktur ki bu faizlerle gitsin bankadan kredi alıp yatırım yapsın çalışanının maaşını ödesin, vergisini ödesin, sigortasını ödesin.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.