CHP EMEKÇİ KADINLARI UNUTMADI

CHP EMEKÇİ KADINLARI UNUTMADI
08 Mart 2018 Perşembe 17:07

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Kadın Kolları, sabahın erken saatlerinde sokağa indi. İşyerlerine gidebilmek için servis bekleyen kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal,  Odunpazarı Belediyesi’nin Eskişehir’de bir ilki gerçekleştirerek 8 Mart’ta belediyede çalışan tüm kadınlara izin verdiğini belirterek 8 Mart’ın kadınlar için tüm Türkiye’de resmi tatil olması gerektiğini vurgu yaptı.

Kadın üzerine yapılan araştırmalardan da bilgilerde paylaşan Yeşildal, Türkiye’de her 10 kadından yalnızca 3’ünün çalıştığını, kadınların yarıya yakının kayıt dışı çalıştırıldığını ifade etti.

Her gün en az 4 kadının şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Yeşildal, son yıllarda kız çocuklarının eğitim ve yaşam haklarından mahrum bırakılarak evlenmeye ve anne olmaya zorlanması, çocuk yaşta evlendirilmeleri ve çocuk anne gerçeğinin giderek büyüdüğünü vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.