KARŞILAŞTIRMALI ESOLOJİ

KARŞILAŞTIRMALI ESOLOJİ
08 Mart 2018 Perşembe 17:37

Eskişehir sanayisi ile ilgili hafızamıza ‘hadi ya’, ‘Allah Allah’ diyeceğimiz birçok bilgi gelip yerleşiyor. Beyin kıvrımlarımızın bazı bölümlerini Eskişehir sanayisinin zap etmemesi içten bile değil. Durup dururken ‘cer fabrikası’ dersek kimse şaşırmaz.

ESO’da işler iyi gidiyor anlayacağınız.

Gerek Nadir Küpeli, gerekse Celalettin Kesikbaş, ESO yarışında üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Sanayiyi şehrin göbeğine yerleştiriyorlar.

Cellaettin Kesikbaş, şehri bilgi, birikim ve entelektüel yönü ile Eskişehir sanayisi ile ilgili geçmiş öyküleri anlatarak, gelecek ile ilgili hayal kurmaya davet ediyor.

Nadir Küpeli ise geçtiğimiz ayda kazandığı EOSB başkanlığından aldığı yetkiyle  icraatlara başlayarak, ESO seçimleri öncesinde sanayicilere olumlu mesajlar vermeyi amaçlıyor.

Gördüğüm kadarı ile EOSB’de Küpeli 5 oy fark ile seçimi almış olsa da, Kesikbaş ESO seçimlerinde yine iddialı bir rakip. Dolayısıyla EOSB seçimlerindeki heyecan, ESO seçimlerinde bir kez daha yaşanacak.

Kazananın kim olup olmayacağı ile ilgili tahmin yürütmek çok zor.

Oy kullanacak kişi sayısının 600 kişi olduğunu göz önüne alınca, ESO seçimlerini belirleyecek olan şeyin vizyon, vaat ve projelerden daha ziyade, ilişkiler olacağı gerçekliği ESO seçimleri öncesinde tahmin yapmayı zorlaştırıyor.

Zaten iddia da oynamıyoruz.

Eskişehir sanayisinin şehir için ne anlam ifade ettiği göz önüne alındığında kazanacak kişinin kim olduğundan ziyade kazanın ne olacağı daha ön plana çıkıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.