Çalışkan: Eskişehir’de 601 milyon yardım yaptık

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan basın toplantısı düzenleyerek, kent gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Esnafın ve vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceklerini söyleyen Çalışkan, tam kapanma ile birlikte esnafın zorlandığı süreci hep birlikte el ele, en az hasarla atlatmayı umut ettiklerini belirterek, “Eskişehir’de 601 milyon 498 bin tl yardım yaptık” dedi.

Çalışkan: Eskişehir’de 601 milyon yardım yaptık
28 Nisan 2021 Çarşamba 17:33

Parti il binasında gerçekleşen toplantıda konuşan İl Başkanı Çalışkan, tam kapanma sürecini, kısa çalışma ödeneğini ve sosyal medya aracılığıyla başlattıkları çalışmayı değerlendirdi.

Pandeminin etkisiyle geçirilen günlerden geçilmeye devam edildiğini vurgulayan Başkan Çalışkan,

“Bu bizim için hem siyasetçi hem de sokakta yaşayan her bir hemşerimiz için zor bir süreç. Fakat bu süreci inşallah el birliğiyle herkesin sürece olan sorumluluk ve bilinciyle en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Hemşerilerimizin duyarlılığından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kovid dönemi zor bir süreç. Bu zorluğu en çok hissettiğimiz yerde hastanelerimiz. Sağlık çalışanlarımız. Onların bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

“TAM KAPANMADA AŞI OLMAK İSTEYENLER İÇİN SAĞLIK BİRİMLERİ AÇIK OLACAK”

Tam kapanma konusunda da değerlendirmelerde bulunan Çalışkan,

“İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu bu kapanma süreci sonucunda sayıların 5 binin de altına inmek suretiyle önümüzdeki yaz sezonunda tüm hemşerilerimizle birlikte daha nefes aldığımız, maskelerimizi belki kısmen de olsa çıkarabildiğimiz, aşılamanın tüm hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza ulaştığı bir süreci tamamlamış olmayı umut ediyoruz. Şehrimizde de aşılama konusunda gelinen İl Sağlık Müdürlüğü’nün başarılı çalışmalarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin aşıya olan duyarlılığına teşekkür ediyorum. Yine hem Ramazan ve kapanma süresince aşı olmak isteyenlere ilişkin sağlık birimlerimizin açık olduğunu hemşerilerimizin bilmesini istiyorum. Sağlık İl Müdürlüğümüzün sosyal medya hesaplarını takip etmek suretiyle ayrıntılı bilgiye hemşerilerimizin erişebileceğini belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ESKİŞEHİR’DE 601 MİLYON 498 BİN TL YARDIM YAPTIK”

Kısa çalışma ödeneğinde kente verilen rakamları da açıklayan Çalışkan,

“Pandemi süresince Faz 1 Faz 2 ve Faz3 kapsamında kısa çalışma ödeneğinde sayılar gün geçtikçe artıyor. Benim size sayıları yenilemem gerekiyor. 47 bin 366 kişiye 338 milyon 807 bin TL. Nakdi destek ücreti adı altında 26 bin 310 kişiye 93 milyon 917 bin TL, işsizlik ödeneği adı altında 1791 kişiye 57 milyon 494 bin TL ödeme yapılmıştır. Yine normalleşme desteği kapsamında 35 bin 667 kişiye 44 milyon 589 bin TL ödeme yapılmıştır. Yapılan bu yardımların Eskişehir deki toplam değeri 601 milyon 498 bin TL’ye ulaşmıştır. Bu verilerimiz 14 Nisan tarihli verilerimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi Nisan- Mayıs- Haziran döneminde kısa çalışma ödeneğine ilişkin müracaatlar ve kısa çalışma ödeneğinin uzatılması söz konusu olup inşallah bu süreçte özellikle esnafımızın zorlandığı bu süreci hep beraber el ele en az hasarla atlatmayı umut ediyoruz. Bunun için de AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı olarak gerek odalar gerek esnaflar ve gerek hemşerilerimizle onların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SOSYAL MEDYA ÇALIŞMASIYLA BİRİLERİNİ YERDEN YERE VURMAK DEĞİL AMACIMIZ”

Kente özgü sorunların gündeme getirilmesi için sosyal medyadan başlattıkları çalışmalar hakkında da konuşan Çalışkan, şunları söyledi:

“Şehrimize özgü sorunları Cumartesi günü Başkan yardımcılarımız vasıtasıyla sosyal medya çalışmasıyla Eskişehir gündemine taşıdık. Yaklaşık 17 konu. Bunların bazıları şehrin trafik sorunu, bazıları alt yapı sorunu. Bazıları yapılması unutulan mezbaha sorunları veya belediye başkanımızın önceliklerine ilişkin sorunlar. Şehrimize ilişkin ulaşım master planının olmamış olması. Yine özellikle şehrin güney ve doğu kısmında oluşan trafik yoğunluğunun ortadan kalkması için Yaşar Kemal Caddesi’nin bir an önce açılmasına ilişkin dile getirdiğimiz zorunluluk. Hemşerilerimizle mevcut sorunların çözümüne ilişkin kısımda var olduğuna ilişkin bir paylaşım yapma zaruriyeti doğurdu. Sosyal medya aracılığıyla bu çalışmamızı yaptık. Bu çalışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki amacımız şehre katkı sağlamak. Birilerini yerden yere vurmak değil. Çünkü mevcut belediye başkanı neler yapıp yapamadığını mevcut haliyle belediyeye gelip gelemediğini tüm hemşerilerimiz görüyor. Maalesef şehrin belediye başkanı 2020 yılında belediyeye gelmeyerek geçirdiği günleri 2021 yılında da tekrar ediyor. Birçok belediye meclisinde oturumları yönetmek yerine, şehirdeki sorunlara çözüm bulmak yerine toplantılara katılmıyor. Toplantılara katılmamasının gerekçesini de bilemiyoruz. Çünkü bildiğim kadarıyla kendisi aşı da oldu. Artık belediye başkanı sıfatıyla kendisine emanet edilen bu şehri en iyi şekilde yönetmek ve hizmetleri en iyi şekilde verme zaruriyetinin olduğu açık.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.