Çalışkan: Biz birlikte hareket etmeyi başaramadık

AK Parti Eski İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, yerel seçimler öncesinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çalışkan genel merkezin Eskişehir’de vekil tercihlerini kontenjan adaylardan yana kullanmasını ve şimdi de belediye başkanlığı için yine şehir dışından isimlerin gündeme gelmesini yerel de siyaset yapan AK Partili aktörlerin birlikte hareket edememesinden kaynaklandığını söyledi.

Çalışkan: Biz birlikte hareket etmeyi başaramadık
21 Eylül 2023 Perşembe 12:43

2018-2023 arasında görev yapan Çalışkan, Masaüstü’nde Soner Uçak ve Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. 14 Mayıs 2023 genel seçiminde milletvekili adaylığı için görevini bırakan Çalışkan, yerel seçimde adaylık düşünüp düşünmediği sorulunca “2014 ve 2019’da da aday adaylığı süreçlerim oldu. 2018-2023 süreci bize şunu öğretti. Genel Merkez’e rağmen aday olmak veya Genel Merkez ile istişare etmeden aday olmak sadece isminizin biraz eskimesine sebebiyet verir” dedi.

Çalışkan, genel merkezin milletvekilliği tercihlerine ilişkin olarak Eskişehir’deki AK partili aktörlerin aynı masa etrafında oturarak bir söylem birliğini hayata geçiremediğini ve genel merkezin de bu durum karşısında tercihini bu yönde kullanmış olabileceğini söyledi. Çalışkan,  “AK Parti’nin yerel siyasette hem milletvekili, hem de belediye başkanlığına ilişkin daha fazla aktöre ihtiyacı var ve bunların birlikte hareket etmek zorunluluğu var. Biz bunu başaramadığımız için genel merkez burada sorun var bu sıkıntıyı çözmek için dışardan birilerini getirelim mantığıyla hareket edebiliyor olabilir. Bizim kendimize dönüp bakmamız lazım. Biz bu birlikteliği bu söylem birlikteliğini hayata geçiremedik.  Masanın etrafına oturalım da genel merkeze bir söylem birliği ile talepte bulunmalıyız. Buradaki aktörlerin tamamının AK Parti’ye hizmet yapma konusunda yetkin olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

AK Parti’nin Eskişehir’de yerel seçimde başarıya yakın olduğunu ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti: “Siyasi stratejilerle Büyükşehir’i kazanmanın çok zor olmadığını söylüyorum. Anlattığımızda evet olabilir diyorlar. Bu seçim önemli bir seçim. Bizim üç tane büyükşehir belediye başkanı çıkartacak gibi adaylar bulmamız lazım. Üçü de aynı güçte, aynı kalitede, aynı hedefe bakıp her birinin birbirine seçim kazandırma azmiyle hareket etmesi lazım. 2007 bizi olduğumuz bir seçimdi. 2009’dan sonra bizden bene dönen bir anlayış oldu. Bu güzel bir anlayış değil” diye konuştu.

Yeni dönem için siyasetin ve siyasetçinin özelliklerini sıralayan Çalışkan, “Siyaset gerçekten hemhal olma, insanlarla birlikte olma, insanlarla beraber kalbin atması meselesidir. Siyasetçinin mutlaka sempatik olma zorunluğu vardır. Eski tarz siyasetçiler, sert, takım elbiseler, halktan kopuk söylemler, halktan kopuk fiziki eylemler bugünün siyasi arenasında itibar edilen şeyler değil” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.