Çakırözer’den, iktidar vekillerine milli maç çağrısı

Eskişehir'de oynanacağı açıklanan Türkiye-İsveç Milli maçının Konya’ya alınacağı iddialarını daha önce Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, dün de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile telefonda görüşerek, iddiaları bizzat kendisine sordu.

Çakırözer’den, iktidar vekillerine milli maç çağrısı
03 Ekim 2018 Çarşamba 15:15

Eskişehir halkı ile tüm Anadolu’ya örnek Eskişehirspor taraftarının iddialar sonrasında büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Çakırözer, “Eğer bu iddialar doğru ise bu karar yeniden gözden geçirilmelidir. Konya’da başka bir maç yapılabilir. TFF tarafından daha önce Eskişehir’de oynanacağı açıklanan İsveç Milli maçı Eskişehir’de oynanmalıdır” dedi.

Eskişehir al yıldız etrafında kenetlenmeye hazır

Milli maç  söz konusu olduğunda Eskişehir halkı ile Eskişehirspor taraftarının her zaman Ay yıldız etrafında kenetlendiğine dikkat çeken Çakırözer, “Eskişehir sadece Eskişehirspor için değil Anadolu’da futbolun gelişmesi için katkı sağlayan bir şehir. Eskişehirspor taraftarının örneği Türkiye’de değil belki dünyada bile yok. Milli maç olduğunda her zaman ay yıldızımın etrafından kenetlenen bir taraftar, halk kitlesi var. İşin aslını öğrenmek için konuyu Meclis gündemine taşımıştık. Şimdi de Spor Bakanı Kasapoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Bakan konuyla ilgili TFF Başkanı ile görüşeceğini belirtti” dedi.

Eskişehir’e üvey evlat muamelesi yapmayın

Meselenin siyaset meselesi olmadığını Bakan Kasapoğlu’na da söylediğini dile getiren Çakırözer, “Bu maçın Eskişehir’de oynanmasını istediğimizi Bakan Kasapoğlu’na da ilettim. Umuyorum dönüşü olumlu olur. Eskişehirliler bunlardan kırılıyor, rencide oluyor.Eskişehir’e üvey evlat muamelesi yapılmamalı. Daha önce şehrimizde oynanan maçlarda Eskişehir taraftarının nasıl kenetlendiğini görmüştük. Tüm Türkiye’ye örnek bir maçı hep birlikte izledik. Bu karar bir kez daha gözden geçirilmeli. Konya’da başka bir maç yapılabilir ama bu maç Eskişehir’de yapılmalı” dedi.

İktidar vekillerine milli maç çağrı

Çakırözer iktidar milletvekillerine de çağrıda bulunarak, maçın Eskişehir’den alınmamasına ilişkin destek istedi. Çakırözer, “Maçın Eskişehir’de oynatılmasına ilişkin iktidar milletvekilleri de aynı şekilde hükümet nezdinde girişimde bulunmalılar. Taraftarın ve Eskişehir halkının çağrısına sessiz kalmamalılar” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.