Sanayi Odası gıda sektörünü buluşturdu

ESO üyesi Gıda İmalat Sanayini oluşturan 3. ve 4. Meslek Grupları firmalarını bir araya getiren fuarda firmalar üretim kabiliyetlerini sergiledi. Fuara AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da katıldı.

Sanayi Odası gıda sektörünü buluşturdu
03 Ekim 2018 Çarşamba 16:09

Fuarın açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, İstanbul ve Bursa’da Eskişehir tanıtım günleri düzenleneceğini, bir anlamda Eskişehir sanayisinin burada görücüye çıkacağını açıkladı.

Bursa, İstanbul tamam sırada İzmir var

Her hafta farklı meslek komitelerine yönelik düzenlenen fuarların bu hafta 4’üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Kesikbaş, “Şuna kadar 3 fuar gerçekleştirdik. Bugün 4'üncüsü için bir aradayız. Hep söylüyoruz; birbirimizi tanımak, şirketlerimizi bir araya getirmek ve bölgesel bir güç haline gelebilmek en önemli hedeflerimiz arasında. Geçtiğimiz haftalarda Bursa ve İstanbul ile stratejik anlaşma yaptık. Önümüzdeki hafta İzmir ile yapacağız. Eskişehir'in sanayileşme sürecini daha da hızlandırması gerekiyor” dedi.

Marmara Havzasında olacağız

Eskişehir’in mutlaka Marmara Havzası içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Kesikbaş “Ne yapıp edip Marmara havzası içinde olacağız. Çünkü ticaret entegrasyonu burada başlıyor. Kasım ayı içinde ya da Aralık gibi, Bursa Ticaret ve Sanayi Oda'sı bir 'Eskişehir Tanıtım Günleri' etkinliği düzenleyecek. İstanbul'da da aynısı yapılacak. Bölgesel entegrasyondan sonra sinerjimizi birleştirip yurtdışına nasıl açılırızın çalışmaları başlayacak. Her türlü fikre açığız, aktifiz, burada konuşulan burada kalmıyor. Bütün mercilere ile iletişim halindeyiz. Özellikle gıda sektörü ile ilgili öneriler için her zaman buradayız" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.