ÇAKIRÖZER: “VATANDAŞIN CANI BU KADAR DEĞERSİZ Mİ?”

Çakırözer, ölüm yoluna dönen Seyitgazi- Afyon karayolunu bir kez daha meclis gündemine taşıdı.

ÇAKIRÖZER: “VATANDAŞIN CANI BU KADAR DEĞERSİZ Mİ?”
07 Aralık 2017 Perşembe 13:45

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer,  Seyitgazi’nin Karaören Mahallesi yakınında meydana gelen son trafik kazasında 3 yurttaşın hayatını kaybetmesi üzerine yıllardır tamamlanamayan Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunu bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.“Üç yıldır bu yolu Başbakan’a ve Ulaştırma Bakanlarına söylüyorum. Hala yapılmadı. Bırakın yapılmayı daha yatırım planına alınmamış. Yurttaşlarımızın canı bu kadar değersiz mi? Ölüm yoluna dönen Seyitgazi-Kırka-Afyon yolu artık bitirilmeli” diyen Çakırözer, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile de görüşerek yolun bir an önce yatırım programına alınarak tamamlanmasını istedi.

ÖLÜM YOLU ARTIK BİTMELİ

Önceki gün Eskişehir Seyitgazi ilçesi Karaören Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada Seyitgazi’nin Gökçebahçe köyünden Murat Suna, Himmet Çalıkuşu ve Zeliha Adatepe olay yerinde hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrasında Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Çakırözer, konuyu bir kez daha kamuoyunun gündemine getirdi..

VATANDAŞIN CANI BU KADAR UCUZ OLMAMALI

Konuşmasında Seyitgazi-Afyon karayolunda yaşanan kazalarda çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiğini veya yaralandığını anımsatan Çakırözer, “Artık 'Ölüm Yolu' olarak anılan tek şeritli Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun bölünmüş çift şeritli geniş bir yol haline dönüştürülmesi gerekliliğini bu Yüce Meclis çatısı altında defalarca gündeme getirdim. İki yıl içinde Meclis'te aralarında Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın da bulunduğu hükümet yetkililerine üç kez ilettim. Daha geçen hafta Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde söyledim. Bu yol kazalara neden oluyor. Ama hükümetin ilgisizliği nedeniyle yapılmıyor. Bu kaçıncı kaza? Bu kaçıncı ölüm?Ama yol daha yatırım programına alınmış değil. Proje aşamasında.Vatandaşımızın canı bu kadar ucuz, bu kadar değersiz mi? Bu yollar, hele de defalarca uyardığımız yollar artık bir an önce programa alınıp tamamlanmalıdır” dedi.

ESKİŞEHİR’İN SESİNİ DUYUN

Hükümetin birinci görevinin ‘yurttaşların yaşam hakkını güvence altına almak’ olduğunu belirten Çakırözer, “Devleti yönetenlerin, bakanların, bürokratların en temel görevi yurttaşın can güvenliğini sağlamaktır. Afyon’dan gelirken yeni yapılmış çift şerit bölünmüş yol var. Eskişehir il sınırına girince sanki köy yoluna dönüyor. Gidiş geliş tek şerit. En tehlikelisi. Nitekim işte son kazada bu tek gidiş geliş yolunda yaşandı. Her fırsatta ‘yol yaptık’ diye övünen hükümetartık yurttaşın sesini duymalı” dedi.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ İLEGÖRÜŞTÜ

Çakırözer Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile de bir araya gelerek Seyitgazi-Afyon Karayolunun artık tamamlanması gerektiğini, bunun tüm Eskişehirlilerin arzusu olduğunu belirtti.

MECLİSTE BEŞ KEZ GÜNDEME GETİRDİ

Çakırözer konuyu ilk kez 2016 yılı bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Ulaştırma Bakanı olan Başbakan Binali Yıldırım’ın gündemine getirerek, “Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu çok fazla trafik kazası yaşanan bir kara yolu. Bir türlü tamamlanmıyor.Ne zaman bitireceksiniz?” diye sormuştu.

Bir yıl sonra 2017 yılı bütçesi görüşülürken bu kez Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a konuyu aktaran Çakırözer, “Eskişehir halkı olarak ölüm yoluna dönen Seyitgazi-Afyon yolunun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” demişti.

Çakırözer son olarak Kasım ayında 2018 bütçesi görüşmeleri sırasında yine aynı yolu Bakan Arslan’ın dikkatine getirerek şunları söylemişti:

“Afyon’dan bindiğinizde arabanıza, ilerlediğinizde Eskişehir il sınırına kadar bölünmüş kaymak gibi düzgün geniş yolla gelirsiniz ama Eskişehir il sınırı tabelasını gördükten sonra o yol öyle bir yola çevrilir ki bırakın Afyon’dan Eskişehir’e geçmeyi, sanki dünya değiştirirsiniz. Kırka’ya kadar olan yolu kırk takla atarak geçersiniz. O yolun artık yapılması lazım” demişti.

Çakırözer,Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinin yanısıra, Seyitgazi-Afyon yolunu Meclis Genel Kurulunda da iki kez gündeme getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.