Çakırözer Torba Yasa görüşmelerinde amatör kulüplere destek istedi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de yaptığı konuşmada hükümetin amatör spor kulüplerine destek olmasını istedi.

Çakırözer Torba Yasa görüşmelerinde amatör kulüplere destek istedi
15 Şubat 2018 Perşembe 15:07

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de yaptığı konuşmada hükümetin amatör spor kulüplerine destek olması ve bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan amatör kulüplere verilmek üzere özel bütçe ayrılmasını istedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda vergi kanunlarında değişiklik yapan torba kanun tasarısı görüşmeleri sırasında söz alan Çakırözer Eskişehir’de görüştüğü amatör kulüplerin maddi sıkıntılarını dile getirdi. Torba yasada yer alan ve ‘Sporcu transferlerinden alınan verginin amatör spora harcanması koşuluyla kulüplere iade edilmesini’ öngören maddenin amatör kulüplerin ihtiyacını çözmeyeceğini vurgulayan Çakırözer şunları söyledi:

“Bu tasarı Meclis’e ilk geldiğinde amatör spor kulüplerimizin destekleneceğini düşünüp sevinmiştim. Ancak içeriğine bakıldığında gerçekten hayal kırıklığına uğradık. Türkiye’deki kulüplerin yüzde 95’i borçlu. Vergilerini ödeyememekte. Hepsinin birikmiş borçları var. Bu Eskişehir’de de böyle. Samsun’da, Edirne’de, Diyarbakır’da, Antalya’da da böyle.  Hal böyleyken bu düzenlemeden hiçbir amatör kulübümüz yararlanamaz. Sadece birkaç büyük futbol kulübü yararlanabilir. Onların vergisini iade etiğinizde onun da amatör spora, amatör sporculara gideceğinin bir garantisi yok. Bu haliyle çok adaletsiz bir düzenleme olur.”

ÖZEL BÜTÇE AYRILMALI

Amatör kulüplere destek verilmesi konusunda Spor Bakanlığı ile koordineli hareket edilmesinin gerektiğinin altını çizen Çakırözer, “Biz CHP olarak amatör sporun mutlaka teşvikinden yanayız. Onların ne tür zorluklarla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Ancak önümüze getirdiğiniz bu düzenleme bu desteği sağlamaz. Bunun yerine bu vergiler bir yerde toplanıp Spor Bakanlığı ya da belediyeler kanalı ile amatör kulüplere eşit ve adil dağıtılmalıdır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin diğer illerinde de olduğu gibi Eskişehir’de de gençlerin spora ilgisinin oldukça yoğun olduğunu dile getiren Çakırözer, “ Amatör spor kulüpleri ülkemizde sporun gelişmesi, çocuklarımızın, gençlerimizin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları ve genç yeteneklerimizin kendilerini sosyalleştirmeleri adına bizler için çok önemli. Gençlerimiz amatör kulüplerimiz sayesinde spora olan ilgisini keşfediyor ve arttırıyor. Bakın sadece Eskişehirimizde 4 bine yakın lisanslı amatör sporcumuz var. Bu çok önemli bir rakam.  Yavrularımızın geleceği için amatör kulüplerimizi el üstünde tutmalı, sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.