Çakırözer: Tek kişi için 8 VIP uçak çok büyük savurganlık

Cumhurbaşkanlığının bugüne kadar ısrarla yanıt vermekten kaçındığı ‘Cumhurbaşkanlığına ait uçakların sayısı’ ilk kez resmen açıklandı. TBMM’de CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçağın bulunduğunu açıkladı. Ülkenin ekonomik kriz ve salgınla mücadele ettiği bir dönemde sadece bir kişinin kullanımında 8 uçağın bulunmasını ‘büyük israf’ olarak değerlendiren CHP’li Çakırözer, “Böylesine bir krizde sadece Saray’ın 8 uçağının olması israftır, lükstür, savurganlıktır!Bu sadece Cumhurbaşkanı’nın uçakları. İşin bir de Bakanlıklar, Milli Savunma ve Genelkurmay tarafı var. Onlar da eklendiğinde sayı 15-16’ları buluyor. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir şatafat yok. İhtiyaç dışı uçaklar satılarak, şu zor dönemde 83 milyonun ihtiyaçları için kullanılmalıdır” dedi. Cumhurbaşkanlığının yanı sıra bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarındaki toplam VİP uçak sayısının da kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Çakırözer, bu krizde yapılması gerekenin VİP uçak sayısının azaltılması olduğunu söyledi.

Çakırözer: Tek kişi için 8 VIP uçak çok büyük savurganlık
05 Ocak 2021 Salı 14:04

SADECE SARAY’A AİT 8 UÇAK!

TBMM’de bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığına ait uçak sayısını soran CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi. Uçakların sayısı konusunda ısrarla açıklama yapılmazken, Oktay’ın Çakırözer’e verdiği yanıtlasadece Cumhurbaşkanlığına ait 8 uçak olduğu resmen açıklanmış oldu.

“BU KRİZDE BİR KİŞİYE 8 UÇAK İSRAFTIR”

Sadece bir kişiye ait 8 uçak bulunmasının çok fazla olduğunu söyleyen Çakırözer, “Bunlar sadece Cumhurbaşkanı’nın uçakları. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na ait VİP uçaklar da eklendiğinde bu sayı 15-16’larıbulmakta.Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan VİP uçak sayısı eklendiğinde Türkiye dünyanın en fazla VİP uçağına sahip ülkesi. Bu kadar VİP uçak kabul edilemez.Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar VİP uçağa sahip bir ülke yok. Sadece Saray’a ait 8 uçağın bulunması lükstür, israftır” dedi.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK”

Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait VİP uçak sayısının kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Çakırözer, “Cumhurbaşkanlığına ait bu uçak filosunun bakımı için milyonlarca dolar harcandığı herkes tarafından bilinmekte. Ülke olarak salgınla mücadele verdiğimiz bir dönemde bu kadar VİP uçak dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu Saray saltanatına son verilmeli, VİP uçak sayısı azaltılmalı. Bakanlar özel uçaklar yerine tarifeli uçakları tercih etmeli” çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.