ÇAKIRÖZER: ÇİFTÇİLERİMİZ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’in İnönü ilçesinde çiftçi ve muhtarları dinledi.

ÇAKIRÖZER: ÇİFTÇİLERİMİZ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR
16 Eylül 2017 Cumartesi 14:54

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’in İnönü ilçesinde muhtarlar ve çiftçilerle bir araya geldi. Sıkıntı ve talepleri dinleyen Çakırözer, “ İnönü’de hem muhtarlarımız hem de çiftçilerimiz dert küpü. Çiftçilerimiz ürettiğinin, emeğinin karşılığını alamıyor. Çiftçilerimiz yoksulluğa mahkum ediliyor” dedi. Muhtarların sorumluluklarına rağmen, yeterli yetkilerinin bulunmadığına dikkat çeken Çakırözer, sorumluluklarla yetkiler arasında denge olması gerektiğini vurguladı.

CHP’li Çakırözer Eskişehir’in ilçelerinde yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. İnönü’de muhtarlar ve çiftçilerle buluşan Çakırözer, sorun, talep ve beklentiler dinledi. Çakırözer’e CHP İnönü İlçe Başkanı Hamdi Tosunoğlu ve eski Belediye Başkanı İsmail Karaköse de eşlik etti.

ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR

Çiftçilerin zor koşullar altında ülkesi ve şehri için üretim yapmaya devam ettiğini söyleyen Çakırözer, AKP hükümetinin uyguladığı yanlış tarım politikalarının çiftçileri zor durumda bıraktığını dile getirdi. Çakırözer, “ Çiftçilerimiz yeterli desteği alamadan bin bir zorluk içinde, yüksek girdi maliyetlerini katlanarak üretim yapmaya çalışıyor. Hal böyleyken değişmeyen arpa, buğday, mısır ve pancar alım fiyatları, sözü verilen mazot desteklerinin verilmemesi çiftçimizin belini büküyor. Çiftçilerimiz maalesef ürettiklerinden hak ettiği değer ve kazancı göremiyor, alın terinin karşılığını alamıyor” dedi.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan ithalat kararnamelerini de hatırlatan Çakırözer, “Çiftçilerimize destek vermeyen AKP hükümeti yanlış tarım politikalarının yanı sıra ilan ettiği ithalat kararnameleriyle çiftçilerimizin emeğine, alın terine ihanet ediyor. Çiftçi kan ağlıyor. Çiftçi yoksulluğa mahkum ediliyor” diye konuştu.

ÇİFTÇİYE DESTEK DEĞİL, KÖSTEK VAR

Sıkıntılarını Çakırözer ile paylaşan çiftçiler, “ Bizler büyük fedakarlıklarla ürünlerimizi üretiyoruz. Bu yıl bitti, seneye alım fiyatları değişir diyoruz ama yıllardır fiyatlar aynı. Hükümetten yeterli desteği alamıyoruz. Bizleri üretemez hala getiriyorlar. O da yetmiyor devlet dairelerinde çalışan personeller bizleri hor görüyor. Bizleri kapı dışarı atıyorlar. Çiftçiye destek değil, köstek var. Perişan durumdayız” dedi.

DENGE OLMALI

İnönü’deki mahalle muhtarlarını da dinleyen Çakırözer, “Mahallelerimizin, yurttaşlarımızın sorunlarını en iyi sizler biliyorsunuz. Her zaman yurttaşlarımızla birliktesiniz. Ancak siz muhtarlarımızın göreviniz gereği sorumluluğunuz çok ama yetkileriniz az. Yaptırım gücünüz yok. Vatandaşın oyuyla seçilmiş muhtarların belli sorumlulukları varsa belli yetkileri de olmalı. Sorumlulukla yetkiler arasında mutlaka bir denge olmalı ki daha iyi hizmet verebilesiniz. Bu denge olmazsa muhtarlık kurumu işleyemez hale gelir” dedi.

Çakırözer, muhtar ve çiftçilerin talep ve beklentilerini Meclis’te hükümetin gündemine getireceğini ve sorunların takipçisi olacağının sözünü verdi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.