Belediye ile esnaf anlaştı...O bölgede dönüşüm başlıyor

Şehrin merkezinde çöküntü alanı olarak bilinen Çukurçarşı etrafında dönüşüm başlıyor.

Belediye ile esnaf anlaştı...O bölgede dönüşüm başlıyor
15 Ocak 2021 Cuma 21:56

Şehrin merkezinde çöküntü alanı olarak bilinen Çukurçarşı etrafında dönüşüm başlıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı’ndaki İşbankası’ndan Büyük Otel’e kadar olan kısımda işyerleri bulunan esnaftan, kendilerine gelen talep doğrultusunda, arsa payı karşılığı işyerlerini yıkarak günün şartlarına ve tarihi dokuya uygun olarak yeniden inşa edecek. 3 kat olarak planlanan yapıların alt katları dükkan sahiplerine verilecek, son iki kat ise belediyenin mülkiyeti olacak. Uzun zamanlar kente hizmet veren ve sonrasında parça parça satılan Halkevi ise yapılacak dönüşümle Eskişehir’e yeniden kazandırılacak. Konuyla ilgili hazırlanan Plan Bütçe Komisyonu raporu AK Partililerin oylarına rağmen oyçokluğuyla kabul edildi.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNDA GERGİNLİK

Komisyon raporuna neden ret verdiklerini açıklayan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Partili Orhan Durmuş, söz konusu alanda yapılacak dönüşüm parsel bazında değil ada bazında yapılması gerektiğini söyledi. Durmuş ayrıca, komisyon görüşmeleri sırasında isim vermeden CHP’li bir komisyon üyesi ile aralarında yaşanan gerginliği de değinerek, “Komisyon çalışmalarımız sırasında kendi teknik bilgisi de yeterli olmadığı halde haddini aşacak şekilde grup arkadaşlarımıza tehditkar ve saldırgan bir üslupla bizi baskı altına almaya çalışan bir meclis üyesi arkadaşımızın bu davranışını kınıyoruz” dedi. 

ÖNDER SERT ÇIKTI: YETTİNİZ ARKADAŞLAR!

Durmuş’un konuşmasının ardından söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP’li Mustafa Önder ise,  AK Partililerin komisyon görüşmeleri sırasındaki tavrını eleştirerek, şunları kaydetti: “Aldığım edep gereği tehditkar değilimdir. 1986 yılından beri o çarşıda ticaret yapıyorum. 30 yıldır da Eskişehir Ticaret Odası’nda hizmet verdim. Bahsi geçen yerde 1 metrekare dahi mülküm yok.  Köprübaşı Caddesi, Sıcaksular, Asarcıklı, Değirmen Sokak,  Çukurçarşı kısmı çöküntü alanı haline gelmiştir. Çarşıda, şehrin göbeğinde metrekaresi pırlanta ile ölçülebilecek kadar değerli olan 35 yıldır çöküntü alanıdır. Burada insanlar kat istemiyor. Sadece çivi çakacaklar veya yenileyecekler.  Hala daha ince ince…milimetre milimetre…’yettiniz arkadaşlar’ dedim.  Yettiniz. Neden? Adamın mülküne ortak değiliz. Bu belediye de böyle bir proje çıkartacak. Lütfen Allah aşkına artık yeterin. Bir he diyelim de yenilensin artık çarşı diyoruz.  Onu tehdit etmişim de, haddimi aşmışım da…Kişinin mülkünü ve hakkını korumak için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne seçildi. Önce adalet diyoruz. Partinin başında adalet yazıyor.  Adalet ise oradaki halkın hakkı da korunacak, burada belediyenin de hakkı korunacak. Önce kurumun çıkarları düşünülecek. Çukurçarşı bu kentin vitrinidir. Belediye burada zarar etmeyecektir. Aksine orada mülk elde edecektir. Kat karşılığı anlaşma yapmıştır. Mülk sahipleri evet diyor, bizde buradan artık günahtır ya…Ben bu hassasiyetimle söyledim. Neymiş had aşmakmış. Kurumun ve şahsın hakkı korunuyorsa, bunun adı had aşmaksa ben o haddimi aştım. Adaletli davranmak had aşmak değildir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.