BAŞKANLARDAN ÇAĞRI: AYRIŞMANIN GEREĞİ YOK

CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı, Musaözü’nde düzenlediği piknikte partililerle bir araya geldi. 2019 için iddialı konuşan CHP’liler birlik ve beraberlik mesajı verdi.

BAŞKANLARDAN ÇAĞRI:  AYRIŞMANIN GEREĞİ YOK
24 Ağustos 2017 Perşembe 15:00

 
“Eskişehir’de bir fanusta yaşıyoruz”
 
Piknikte konuşan CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, son 7 yıldır Türkiye’nin bir korku ikliminde yaşadığını belirterek, “Biz Eskişehir’de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen olmak üzere, diğer belediye başkanlarımız ve Eskişehir’in aydın insanları sayesinde bir fanusta yaşıyoruz. Ama Türkiye’nin geneli maalesef Eskişehir gibi değil. Çok kötü günlere ilerliyoruz. Biz düşen kimseyi korkutmadan, daha da önemlisi kimseden korkmadan bu zulüm iktidarından nasıl kurtulacağımızın yolunu bulabilmek. 450 kilometre yürüdük. Kimseyi korkutmadan, kimseden korkmadan Türkiye’de siyaset yapmanın başka bir yolu olduğunu da gösterdik.  Şimdi ise Türkiye’de bir ilk olan Adalet Kurultayı yapacağız.  O kurultaya büyük bir katılım sağlamanız gerekiyor. Orada dinlediklerimizi, öğrendiklerimizi gelip Eskişehir’de kolumuza komşumuza anlatarak bu korku imparatorluğundan kurtulacağız.  Bize düşen yarın seçim varmış gibi, örnek vatandaşlar olarak bu dikta rejiminden nasıl kurtulacağımızı anlatmak” diye konuştu.

 
“Hiçbir şey olmamış gibi politika yapmaya devam edersek hata yaparız”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  parti içerisindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:  “ Partili arkadaşlarımızın kaynaşmasına her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Artık yüzde 30, yüzde 40 bizi kurtarmaz. Yüzde 50’yi geçmek zorundayız. Yüzde 50+1’i geçemediğimiz takdirde aldığımız oy hiçbir işe yaramayacaktır.  Çünkü 16 Nisan’da rejim değişmiştir. O nedenle hiçbir şey olmamış gibi politika yapmaya devam edersek yanılır, hata yaparız. 2019’da faşizm, diktatörlük ve tek adamlık yönetimi artık fiilen ve hukuken uygulanmaya başlar. Bu nedenle her türlü kuşku ve kederden arınarak düzgün bir şekilde çalışmamız gerekir. Bu etkinlik başlangıç olsun. Türkiye’yi değiştirmek çalışmakla olur. Hepimiz üzerimize düşeni yaparsak Türkiye’nin yüzde 49’u, yüzde 51 olur. Hepimizin aynı inançla, aynı aşkla ve aynı azimle çalışması gerekiyor.”
 
“AKP Milletvekili demiş ki; ’15 belediyeyi de alacağız.’ Bunu Unakıtan da söylüyordu
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’da tıpkı Kurt gibi birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. “Ayrışmanın hiçbir gereği yok” diyen Ataç, “Biz Eskişehirliler olarak şanslıyız. 1999’dan beri Eskişehir’de güzel günler yaşıyoruz. Belediyelerin varlığı kentte ayrı bir iklim yaratıyor. Belediyelerin olmadığı illerde CHP, çok zor durumda. Yönetici bulunamıyor, parti bulunamıyor. 99’dan bu yana Eskişehir’in çehresi değişti, ekonomisi değişti. İnsanlar Eskişehir’de güven içerisinde yaşıyor. Tabiki Eskişehir’e kem gözle bakanlarda var. Onlarla da mücadele edeceğiz. Kimseden korkumuz yok, buyursunlar gelsinler. AKP Milletvekili demiş ki; ’15 belediyeyi de alacağız.’ Bunu Unakıtan da söylüyordu. Eski milletvekilleriniz de dedi, başbakanınızda dedi. Arkadaşlar öyle bir şey yok. 2019’da iktidar olacağız.  Referandumu iyi okursanız çok korktuklarını göreceksiniz. Onların yapacağı hile hurda kalmadı. Hepsini yaptılar. Bundan sonra yapacakları bir şey yok. Kimsenin korkusu olmasın dim dik ayaktayız. Hepimiz yan yana olduğumuz sürece mücadelemiz sürecek. Bunca zamandır destek veriyorsunuz,  bundan sonra da aynı desteği verirseniz hep birlikte iktidara yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 


Etiketler; #CHP #piknik
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.