Başkan Ataç: Benim sorunum partimle değil kişilerle

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, son il kongresi sonrasında oluşan gergin atmosferi değerlendirdi. Ataç var olan gerginliğin kendisinden kaynaklanmadığını belirterek, kendisinin partisiyle herhangi bir sorunu bulunmadığını kişilerle sorun yaşadığını söyledi. Ataç, delege yapısının demokratik anlamda doğru sonuçlar vermeyeceğini belirterek ön seçim için üye bazlı olması gerektiğini söyledi.

Başkan Ataç: Benim sorunum partimle değil kişilerle
03 Ekim 2022 Pazartesi 11:16

Eskişehir Net’te Cihan Yıldırım konuğu olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yıldırım’ın CHP’nin son il kongresi sonrasında oluşan gergin atmosfer ile ilgili olarak görüşlerini almak istediği Ahmet Ataç, “Onun kaynağı ben değilim. Onun kaynağı belli gidip ona sorsunlar. Eskişehir gibi bir ilde iki tane ilçe başkanının oturup anlaşması gerekmez mi? Yoksa bir birimize çelme mi takalım? Bizim arkadaşlarımız geldi bana “sizi kurultay listesinden silecekler” dediler. Oysa ki, ben bütün başkanların kurultay listesinde yazılmasını istedim. Ben bana yapılanı affetmem. Akılları sıra bir kurnazlık olarak nitelendiriyorlar. Ama hiç alakası yok. İki tane belediye başkanıyız. Biz anlaşamasak kim anlaşacak. Ben kurultay delegesi olmadığım için bir şey mi kaybettim? Ya da o gitti diye bir şey mi kazandı? Benim sorunum partimle değil kişilerle… Ben 1971 ya da 72’de parti üyesi oldum…  Ben kongreye hiç hazırlanmayacaktım. Adar yalnız kalınca Adar’a destek verdik…. Ben delege sisteminin demokrat olmadığına inanıyorum. Eskişehir 600 kişi ile temsil edilmez. “Ön seçim” diyorlar. Üye bazında yapılsın ben razıyım. Bir dönem “Yılmaz Büyükerşen’in aday olmaması durumunda Büyükşehir Belediye Başkanlığını en çok hak edenlerden biri benim” sözlerinin çok tartışıldığını hatırlatan Cihan Yıldırım’a cevap olarak, “Sadece sizin tartışmanız değil, bazıları lafları cımbızla çekerek genel merkeze Ataç Hoca’ya isyan etti diye duyurdular. Hoca ile benim bir şeyim olamaz. Bir dönem aramızı bozdular, ettiler. Fakat bir şey olmadı diye konuştu. Büyükşehir belediye başkanı kim olur sorusuna “Hoca devam edeceğim derse devam edecektir. Ancak yerel seçimi konuşmak yersiz. Önce 2023’teki seçime bakmak gerekiyor. Benim biribirimizden saklayacağım yahut arkasından dolaşacağım bir şey yoktur.” diye yanıtladı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.