Başbakan'dan 'asgari ücret' açıklaması

Başbakan Yıldırım asgari ücret için "Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu sefer de aynı şekilde sonuçlandıracak" dedi.

Başbakan'dan 'asgari ücret' açıklaması
18 Aralık 2017 Pazartesi 11:23

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Asgari ücrete ilişkin soruya Yıldırım, "Türk-İş teklifini sundu. Taraflar bir araya gelecekler en uygun şekilde, tarafları Bakanlığımız bir araya getirecek. Müzakereler yapılacak. Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa o rakam üzerinden mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde, makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, KİT personelinin kadroya alınmayacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Taşeronların elbette daimi kadroya alınmaması ile ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.