Ataç: Kömürlü termik santrale geleceğimiz için karşı çıkmak zorundayız

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kırsal mahallelerde yaşayan Tepebaşı sakinleri bir araya gelmeye devam ediyor.

Ataç:  Kömürlü termik santrale geleceğimiz için karşı çıkmak zorundayız
06 Şubat 2018 Salı 16:37

           Başkan Ataç sürdüğü ziyaretler kapsamında son olarak Kozkayı ve Sulukaraağaç Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek hem belediye çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu hem de mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Ziyaretlerde Kozkayı Mahalle Muhtarı Emin Solak ve Sulukaraağaç Mahalle Muhtarı Süleyman Özkay’da Başkan Ataç’a eşlik etti.

       Başkan Ataç yaptığı konuşmada “1999 Yılında göreve geldiğimde Tepebaşı’nda doğru dürüst bir saha yoktu. Bugün bölgemize birçok spor tesisi kazandırdım. Bunları ben giderken götürmeyeceğim buralardan çocuklarımız ve vatandaşlarımız yararlanacak. Bu spor tesislerinden binlerce insan yararlanıyor. Bölgemizde 90 mahalle var her mahalleye eşit hizmet veriyoruz. Şu ana kadar çoğu mahallelerimizde asfalt, tretuvar ve yol çalışmalarını tamamladık. Eskiden köy olup mahalle statüsünde belediyemize bağlanan 10 mahallemizde de bu sene çalışmalarımızı tamamlayarak Tepebaşı Bölgesinde sorunlu mahalle kalmasın istiyoruz. Ben sizlere hizmet etmek için buradayım. Sizlerin arasında olmaktan son derece memnunum” dedi.

      Eskişehir’e kurulması planlanan Termik Santral ile görüşlerini belirten Başkan Ataç “Eskişehir’e kurulması istenen bu tesis, yüzyıllardır Türkiye’nin tarım ambarı olan Alpu Ovası’nı katletmek anlamına geliyor. Bu tesis o noktaya inşa edilirse toprağımız kirlenecek, tarım yapılamaz hale gelecek. Havamız, suyumuz, toprağımız kirlenecek kanser vakalarında çok büyük artış yaşanacak. Hep birlikte bu kömürlü termik santrale geleceğimiz için karşı çıkmak zorundayız. Biz Belediye olarak enerji konusunda güneşten yararlanıyoruz. Belediye binamızın üzerine koyduğumuz paneller ile elektrik üretiyoruz biz temiz enerjiden yanayız “dedi.

     Belediyenin vermiş olduğu hizmetlerden memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar “Bizler ne zaman belediyeye gitsek kapılar arkasına kadar açık. Her hangi bir randevu almamız söz konusu değil. Başkanımız bizleri her zaman güler yüzle ve samimi bir şekilde karşılıyor. Kendisine davetimiz kabul edip geldiği için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.