Kazım Kurt: Hiç kimse kendisini bizden daha fazla milliyetçi sayma şansı yoktur

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Afrin Harekatı ile ilgili sözlerinin ardından başlatılan karalama kampanyalarına cevap verdi. Sözlerini düşünce özgürlüğü çerçevesinde ele aldığını belirten Kurt, “Trollerle, sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılanlar dedikodu kalır. Yurtta barış, dünyada barış demeye devam edeceğim. Kimsenin rehberliğine ihtiyacı yoktur. Hiç kimse kendisini bizden daha fazla milliyetçi, bizden daha fazla yurtsever sayma şansı yoktur. Ben inandığım doğrultuda mücadele etmeye devam edeceğim.”dedi.

Kazım Kurt: Hiç kimse kendisini bizden daha fazla milliyetçi sayma şansı yoktur
06 Şubat 2018 Salı 18:24

Odunpazarı Belediye Meclisi 2018 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı 4’üncü birleşim 1’inci oturumu gerçekleştirildi. Geçtiğimiz oturumda Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Afrin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sözleri nedeniyle bir konuşma yaparak Meclis üyeleri ile birlikte salonu terk eden Ak Parti Meclis üyesi Adem Kara, okuduğu bildiride yanlış anlamaya neden olabilecek sözleri için özür diledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Afrin Harekatı için söylediği sözleri düşünce özgürlüğü çerçevesinde ifade ettiğini belirten Kurt, “Demokratik hukuk devletlerinde herkesin düşüncelerini açıklama özgürlüğü vardır. Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir. Özgürlükler demokrasinin temelini oluşturur. Bir toplumdaki en önemli güven unsuru bireylerin toplum içindeki saygınlıklarına olan inançlarıdır. Farklılıklar birer zenginlik olarak görülecektir. Bu mantıkla Afrin’de yapılan operasyonu onaylamadığımı söyledim. TBMM’de tartışılmadan, muhalefete bilgi verilmeden başlatılan bu uygulamanın şimdiye kadar yapılan yanlış politikalardan kaynaklandığını söyledim. Hiçbir zaman terörü desteklemedim. Terör örgütü PKK’yı ya ada PYD’yi muhatap kabul etmedim. PKK da, PYD de, IŞİD de, El Nusra da terör örgütüdür. Bunlarla nasıl mücadele edilmesi gerekiyorsa edilmelidir. Gereken yapılmalıdır. Yıllarca bu konuda destek verdim. Hiçbir zaman çözüm sürecinin doğru olduğunu söylemedim. Kobani’de de Afrin’de de farklı düşünceler içerisine girmedim. PYD Lideri Salih Müslim ile görüşmeleri alkışlamadım. Barzani ile gelenleri kırmızı halıda karşılamadım. Kürdistan bayrağını çekenleri de onaylamadım. Çok bağırarak daha çok milliyetçi olunmaz. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alırken itiraz edeceksin. T.C.’yi tabelalardan kaldırırken itiraz edeceksin. ‘Süleyman Şah Karakolu’na saldırırlarsa anında karşılık veririz.’ dedikten sonra saldıracaksın.” dedi.

“Hiç kimse kendisini bizden daha fazla milliyetçi, bizden daha fazla yurtsever sayma şansı yoktur” diyen Kurt, sosyal medya üzerinden trollerle kendisine yapılan kampanyayı eleştirdi. Kurt şöyle devam etti: “Bunları yapmayıp Kazım Kurt’u eleştirmeye kalkanlar demokrat olmadıkları gibi cesur da olamaz. Trollerle, sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılanlar dedikodu kalır. Yurtta barış, dünyada barış demeye devam edeceğim. Savaş zorunluluk olmadıkça cinayettir. Zorunluluk şimdi olmadı. Zorunluluk 30 yıldır var. Hendekler kazılırken bunlar yapılmalıydı. Biz istedik ama başka hesaplarla iş bu hale geldi. Normal bir güvenlik operasyonunu savaş havasına sokmak TSK’yı küçültmek anlamına gelir. En büyük yanlış budur. TSK bir operasyon yapacaksa kendi gücüyle bunu yapabilir. Kimsenin rehberliğine ihtiyacı yoktur. Hiç kimse kendisini bizden daha fazla milliyetçi, bizden daha fazla yurtsever sayma şansı yoktur. Ben inandığım doğrultuda mücadele etmeye devam edeceğim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.