Arslan ve Akçasoy istifa etti

Büyükşehir Meclis Üyeleri İbrahim Arslan ve Nuray Akçasoy meclis üyeliklerinden istifa ettiler.

Arslan ve Akçasoy istifa etti
15 Mart 2023 Çarşamba 18:47

Büyükşehir Meclisi’nde üyelikten istifa ederek milletvekili aday adaylığına başvuracaklarını belirten Eskişehir Kent Konseyi Başkanı, Tepebaşı ve Eskişehir Büyükşehir Beldediyesi Meclis Üyesi Nuray Akçasoy,

'' Belediyemizin kıymetli bürokratları 2019'dan beri görev yaptığım siz değerli arkadaşlarıma milletvekili aday adaylığı için isftifa ettiğimi söylemek isterim.'' dedi

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan ise İbrahim Arslan ise; ''Sayın başkanı, saygıyla selamlıyorum. Aydın’a dualarımı iletiyorum. 2019 yılından beri bu meclisteyim. Bu kutsal görevde üstüme düşeni yapmaya çalıştım. Bugüne kadar arkadaşlarımı kırdıysam özür diliyorum. Meclis üyeliği görevimden ayrılarak başka bir yolculuk öyküsüne başlayacağım'' aday adaylığını açıkladı.

İbrahim Arslan ve Nuray Akçasoy CHP'den milletvekili aday adaylıklarını duyurarak meclise veda etti.

İbrahim Arslan Kimdir:

1964 Eskişehir doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunu.1986 yılından 1993 yılına kadar Eskişehir’de faaliyet gösteren farklı Tüketim Kooperatiflerinde muhasebe müdürü, müdür olarak görev yaptı. 2017 yılında emekli olarak çalışma hayatımı sonlandırdı. Evli, iki oğul ve bir torun sahibi. 12 Eylül sonrası SODEP’le başlayan siyasi yaşamı, 1985 yılında SODEP, HP birleşmesi sonrası SHP’de, 1995 yılında SHP, CHP birleşmesi sonrası ise CHP’de devam etti.

1992–1993 yılları arasında SHP il gençlik kolları başkan yardımcılığı, 1995–1998 yılları arasında CHP Eskişehir Merkez ilçe başkan yardımcılığı, 1998–2000 yılları arasında ise CHP Eskişehir Merkez ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu.

2009 yerel seçimlerinde üzerine Odunpazarı Belediye Meclis üyeliğine seçildi. 2011 yılı Şubat ayında Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ile birlikte CHP’ye üye oldu.

2009-2014 yılları arasında Odunpazarı belediye meclis üyeliği, Denetim Komisyonu ve Plan-bütçe komisyon üyeliği görevlerini yaptım.

2019 yerel seçimleri sonrası Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeliği görevine tekrar seçildi. 2019-2022 yılları arasında, farklı zaman dilimleri içinde; Encümen üyeliği, Denetim Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlığı, Hukuk komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, İlçelere Yatırım İzleme komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.

Genel ve yerel seçimler ile seçmen ve nüfus hareketleri üzerine çok sayıda bulgu ve analiz raporum bulunmaktadır. Şehrimizde yayın hayatını sürdüren haber sitelerinde yayımlanan makalelerimin yanı sıra yine Eskişehir’de faaliyet gösteren, Halkevi, Hacı Bektaşi Veli Derneği, Dersimliler Derneği, Esas-Der ve Eskişehirspor üyelikleri sürmektedir.

Nurak Akçasoy kimdir:

Nuray Akçasoy, siyasi hayata 2004 Yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den Tepebaşı Meclis Üyeliğine seçilerek başladı. Nuray Akçasoy, 2009 yılında Odunpazarı ve Büyükşehir Meclis Üyeliklerinde bulundu. 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen Akçasoy aynı yıl Cumhuiyet Halk Partisinin Odunpazarı Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekilliği görevini de üstlendi. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Tepebaşı Meclis Üyeliğine seçilen Akçasoy, 2016 yılında Kurultay Delegesi seçilmiştir.

Nuray Akçasoy 2016 yılında, Alman Sosyal Demokrat Parti (SDP)’nin çağrısıyla Frankfurt’un 9 ülkeden 9 kardeş şehri buluşmasına Eskişehir CHP İl Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve aşırı milliyetçiliğe karşı “Frankfurt Deklarasyonu”na imza koyup, konuşma yaparak Partimizi temsil etmiştir. 2004-2009-2014 Yerel Seçimleri ile 2015 Genel Seçimlerinde, Seçim Koordinasyon Merkezi yürütücü ekibinde yer almıştır. Nuray Akçasoy, evli ve 1 çocuk annesidir.

Nuray Akçasoy, 24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Eskişehir 3. sıra milletvekili adayı oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.