Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Töre'ye 5 ay hapis cezası

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde “Mobbing yaptığı personelin ölümüne neden olduğu” iddiasıyla Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında geçtiğimiz yıl açılan dava sonuçlandı. Mahkeme Pervin Töre’ye bu olayda görevini kötüye kullanmak suçundan 5 ay hapis cezası verdi.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Töre'ye 5 ay hapis cezası
15 Mart 2023 Çarşamba 23:30

Haberes'ten Ayhan Aydıner'in haberine göre Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş, 8 Eylül 2020’de kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Baş’ın ölümünün ardında, dönemin Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olan Pervin Töre tarafından “enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için istifa etme baskısına maruz kalmasının olduğu” öne sürüldü.  Sınava ilişkin inceleme başlatılırken, Töre hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Haziran 2021’de görevden alınan Töre, 11 Nisan 2022’de ise Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi. Geçen yıl Pervin Töre ile birlikte Hüdayi Baş’a baskı uyguladığı iddia edilen dönemin Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan dava açıldı.  Sanık Pervin Töre'nin "sabit olan görevi kötüye kullanmak" eylemine uyan TCK nun 257/1 md.si uyarınca alt sınır olan 6 ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme "sanığın kişiliği, cezanın yeterli uyarıcı etkisi dikkate alınarak" 1/6 oranında indirim yaptı. Mahkeme ayrıca 5 ay hapiste de kanaat kullanarak ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ karar verdi. Töre 5 yıl denetim süresine tabi tutulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.