AK PARTİ’Lİ GÜNAY PAKİSTAN’DA TERÖRLE MÜCADELE TOPLANTISI’NA KATILDI

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki heyet ile ‘’Terörizmle mücadelede ve bölgeler arası bağlantılılıkta güçlükler’’ konulu parlamento başkanları toplantısı için Pakistan’a resmi ziyarette bulundu. Toplantıya Afganistan, Çin Halk Cumhuriyeti, İran ve Rusya’da katılım gösteriyor.

AK PARTİ’Lİ GÜNAY PAKİSTAN’DA TERÖRLE MÜCADELE TOPLANTISI’NA KATILDI
24 Aralık 2017 Pazar 13:47

Prof. Dr. Emine Nur Günay ‘ın dahil olduğu Parlamento Heyeti, önce Pakistan - Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve heyetiyle görüştüler. Daha sonra heyet Pakistan Milli Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadıq ve beraberindeki heyet ile görüştü. Görüşmede bölgesel konular, terörizmle mücadelede ülkeler arası işbirliğinin önemi gibi konuların yanı sıra FETÖ ile mücadelede gelinen nokta ve yapılması gerekenler de gündeme geldi. Türk Parlamento Heyeti daha sonra T.C. İslambad Büykelçiliği Rezidansında T.C. İslambad Büyükelçisi Babür Girgin tarafından verilen yemeğe katıldı.


TERÖRİZMLE MÜCADELEDE ORTAK STRATEJİ ARAYIŞI


Afganistan, Çin, İran, Pakistan, Rusya Federasyonu ve Türkiye’nin katılım sağladığı konferansta en önemli oturum ‘’Bölgede terörizm tehdidi ile mücadelede ortak strateji arayışı ve parlamentoların rolü’’ konulu oturum oldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve diğer ülkelerin meclis başkanları bu oturumda konuşmalarını gerçekleştirdiler. Outurumda ülkelerin birlikte alabileceği önlemler ve yapılabilecek ortak çalışmalar konuşuldu. Oturum sonrasında Türk Heyeti, Pakistan Senato Başkanı Mian Raza Rabbani ile görüştü. Ayrıca konferansta diğer ülkelerin heyetleri ve senato başkanları arasında da ikili görüşmeler gerçekleştirildi.


TERÖRLE HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ


Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay konferansla ilgili, ‘’Terörizm, uluslararası bir sorundur. Dolayısı ile çözümü de uluslararası platformlarda bulunmalıdır. Ülkelerin kendi başlarına yürüttükleri terörizmle mücadele stratejilerinin çok yararlı olmadığına son yıllarda hep birlikte şahit olduk. Şimdi bu küresel tehdit için birlik olma ve birlikte çalışma vaktidir. Pakistan’ da Parlamentolar arası gerçekleştirilen bu toplantıyı, terörizmle mücadele anlamında çok değerli buluyorum. Burada yaptığımız toplantıda ve görüşmelerimizde terörün finansman kaynaklarını da ele aldık. Terörle mücadelede en önemli noktalardan birinin bu kaynakları kesmek olduğu açıkça ortadadır. Terör örgütlerinin en önemli para kaynağı da uyuşturucudur. Uyuşturucu ile mücadeleyi de terörizmle mücadeleden ayrı düşünmemek gerekir. Ayrıca terörizmle mücadelede sıkıntı yaşanılan başka bir konu da ülkelerin terör örgütlerini tanımlarken, kendilerine göre değerlendirme yapmaları. Burada sana göre terörist bana göre değil gibi bir durum söz konusu olamaz. Bir terör örgütünün başka bir ülkede veya coğrafyada saldırılar düzenlemesi, yarın sizin ülkeniz için tehdit oluşturmayacağı anlamına gelmez. Her terör örgütü potansiyel bir küresel tehdittir. Böyle değerlendirilmeli ve uluslararası iş birliği ile bu terör örgütlerine karşı mücadele edilmelidir.’’ Şeklinde konuştu.


ÇİN’DEN TÜRKİYE’YE BİR KUŞAK


Prof. Dr. Günay, toplantıya katılım gösteren ülkeler ile alakalı ise ‘’Özellikle Rusya ve Çin’in bu toplantıya katılım göstermeleri bölgesel barış ve refah için önemlidir. Bu toplantıyı Çin’den Türkiye’ye uzanan bir kuşak oluşturmanın ilk adımı olarak görüyorum. Dünya nüfusunun %60’ı Asya kıtasında yaşamakta. Bununla birlikte bu bölgede çok ciddi bir pazar potansiyeli mevcut. Bu bölgenin kaderini yine bu ülkeler kendileri belirlemeli.’’ Dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.