AK Partili Fatih Dönmez: LGBT’lilerin sapkınlıklarını meşrulaştırma çalışması son sürat devam ederken…

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında ‘Eğitimde İş Birliği Protokolü’ adıyla imzalanan protokolün 2018’de imzalandığını belirten AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, "seçimden önce bu uygulamaya itiraz etmeyenler, neden şimdi ediyor” diye sordu. Dönmez ayrıca Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u hedef alarak, “İçeriğini bilmedikleri, sormadıkları, araştırma gereği duymadıkları bir protokole ilişkin yorumlar yapanların, dava açacağını belirtenlerin neden korktukları belli olmadığı halde bir de hemşehrilerimizi korkutanların kendi değer yargılarını, analitik düşünme becerilerini ve Anayasamızın laiklik ilkesinden ne anladıklarını sorgulamaları gerekmektedir” dedi.

AK Partili Fatih Dönmez: LGBT’lilerin sapkınlıklarını meşrulaştırma çalışması son sürat devam ederken…
25 Haziran 2023 Pazar 13:35

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanan “Eğitimde İş birliği Protokolü” ilk 2018 yılında imzalandığını ve 2023 yılında revize edilerek protokolün uzatldığını belirten Dönmez,

“Milli Eğitim Müdürlüğümüz farklı devlet kurumları ile dayanağı Kanun olan iş birliği protokolleri zaten düzenlemektedir. İl Müftülüğümüz ile yapılan protokolün bir maddesinde, Müftülüğü’müze değerler eğitimine ilişkin okullar ile işbirliği yapma sorumluluğu yüklenmiştir. Buna göre uygun görülmesi halinde “İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Gençlik ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleri ve yardımcıları, ilahiyat fakültesi ya da lisans mezunu din görevlileri, uzmanlar, danışmanlar” okullarda yapılan değerler eğitimine işbirliği yaparak sadece katkı sunacaklardır. 21. yy’ın gençlerini en iyi şekilde yetiştirmek amacıyla, eğitim ve öğretimde nitelik ve niceliği artırmak adına öğrencilerin bilimsel, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimi için ilimizde bulunan 3 üniversite (Teknofest, Tübitak, E-Twinning projeleri kapsamında), Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (aile eğitimleri konusunda), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (çocukları spora yönlendirme, yeteneklerini ortaya çıkarma), İl Tarım ve Orman Müdürlüğü (Tarım liseleri ile ilgili), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, (Geri Dönüşüm Projeleri), Sağlık İl Müdürlüğü (Sağlıklı Beslenme, Beslenme Dostu Okul Projesi) Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı (Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Projesi) İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı (Bağımlılıkla Mücadele ve Hayır Diyebilme Projeleri) ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan çok sayıda işbirliği protokolü bulunmaktadır.” dedi.

Neden seçimden sonra?

Bu protokoller ile devlet kurumları gereken alanlarda destek verme sorumluluğu altına girmekte olduğunu belirten Dönmez,  “İl Müftülüğümüz ile yapılan protokol sadece Eskişehir’e özgü olmayıp tüm illerimizde protokol yapılmış tüm illerde aynı şekilde Müftülükler destek sorumluluğu almışlardır. Bu uygulama 2018 yılından bu yana devam etmektedir. Seçimden önce bu uygulamaya itiraz etmeyenler ne oldu da bu uygulamaya itiraz ediyor. Bunu da hemşehrilerimizin taktirlerine bırakıyoruz. İçeriğini bilmedikleri, sormadıkları, araştırma gereği duymadıkları bir protokole ilişkin yorumlar yapanların, dava açacağını belirtenlerin neden korktukları belli olmadığı halde bir de hemşehrilerimizi korkutanların kendi değer yargılarını, analitik düşünme becerilerini ve Anayasamızın laiklik ilkesinden ne anladıklarını sorgulamaları gerekmektedir.” diye konuştu.

İmam gönderilmedi

Okulda ya da sınıfta ders verme yetkisi müftülüğe aktarılmadığı gibi okullara imam gönderilmiş de değildir. Diyen dönmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bu şekilde çıkan haberlerin içeriği de doğru değildir. Sonuç olarak dünya çapında LGBT’lilerin sapkınlıklarını meşrulaştırma çalışması son sürat devam ederken, toplumsal değerleri yerle bir etmeye çalışan bir güruha hizmet etmek adına milli ve manevi değerlerimizi unutmamak için hazırlanan bir protokole karşı çıkmak, bu zihniyetin kimlere hizmet ettiğini bizlere açıkça göstermektedir. Düzenlenen protokolle yavrularımıza milli duygularımızı ve manevi değerlerimizi aşılayarak özümüze dönmek bizlerin en önemli isteğidir. Emperyalizmin tetikçiliğini yapanlara da "Ailemiz her şeyimizdir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.