Çakırözer, afetzedeler için TBMM’den çağrıda bulundu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen yurttaşlar yaraları sarmaya çalışırken, bölgeye yeniden giden CHP Milletvekili Utku Çakırözer tarlaları sular altında kalan çiftçiler için TBMM’den çağrıda bulundu. “Borçla tohum, gübre, mazot alan çiftçilerimiz hasat yapamayacak. Çiftçilerimize bir an önce acil destek açıklanmalıdır”

Çakırözer, afetzedeler için TBMM’den çağrıda bulundu
25 Haziran 2023 Pazar 13:51

MAĞDURİYETLER İÇİN TBMM’DEN ÇAĞRI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi’de yaşanan sel felaketinin ardından,  Çatören, Yarbasan, Sarıcailyas, Şükranlı, Sarıcailyas, Çukurca ve Yapıldak mahallelerini yeniden ziyaret ederek, kendisine aktarılan sıkıntı ve taleplerin karşılanması için Meclis’ten çağrıda bulundu. CHP Seyitgazi İlçe Başkanı İsmet Ayrancı ve Meclis üyeleri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Çakırözer, TBMM’de söz alarak mahalle muhtarları ve selden etkilenen yurttaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için acil destek çıkarılmasını istedi. 

 “TOHUM, GÜBRE, MAZOT BORÇLARIMIZI ÖDEYEMEYECEĞİZ”

Çakırözer’in Yarbasan, Şükranlı, Sarıcailyas mahallelerinde dinlediği çiftçiler ise sular altında kalan tarlaları nedeniyle bu yıl hasat yapamayacaklarından dert yandı. Çakırözer’in dinlediği çiftçiler, “Tohum, gübre, mazotu borç ile alarak tarlalarımızı ektik. Bu yıl sel geldi tarlalarımız sular altında aldı. Bu yıl hasat yapamayacağız! Yapsak da verim olmayacak.  En azından masraflarımızın karşılanması için bizlere destek yapılması lazım” dedi.

“ZARARLAR KARŞILANSIN, ACİL DESTEK AÇIKLANSIN”

CHP’li Çakırözer, ziyaretlerinin ardından TBMM’de söz alarak sel felaketinin yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi için çağrıda bulundu.

Çakırözer şunları söyledi:

“Seyitgazi ilçemizde yaşanan sel felaketinden etkilenen hemşehrilerimize Meclisimizden geçmiş olsun diyorum. 2 kez bölgeye giderek hemşehrilerimizin dertlerini dinledik. Çatören, Yarbasan, Şükranlı, Sancar, Sarıcailyas, Kümbet, Karaören köylerimiz başta olmak üzere ilçemizde büyük hasar var. Evleri yıkılan, hayvanları telef olan hemşehrilerimizin hasarları derhâl karşılanmalı, tarlaları sular altında kalan çiftçimizin mağduriyeti giderilmeli. Borçla tohum, gübre, mazot alan ve şimdi maalesef hasat yapamayacak çiftçilerimize bir an önce acil destek açıklanmalıdır. Hem Eskişehir’de, hem de Meclis’te biz bunun takipçisi olacağız. Seyitgazili hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.