AK Parti İl Başkanı Çalışkan; Kimse endişelenmesin, Eskişehir’in su sorunu yok

CHP’li belediye başkanları Porsuk Havzasından Polatlı’daki çiftçilere verilen su nedeniyle baraj seviyesinin azaldığını dikkat çekerek, Eskişehir için susuzluk uyarısında bulunmuştu. AK Partili Çalışkan bu uyarı için “ Kimse endişelenmesin, Eskişehir’in su sorunu bulunmuyor. Şehirleri birbirine düşürmemizin, şehirleri birbirine kırdırmamızın manası yok” yorumunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Çalışkan; Kimse endişelenmesin, Eskişehir’in su sorunu yok
01 Ağustos 2018 Çarşamba 09:35

Esgündem26.com: AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, ES TV’de gazeteciler Ali Baş ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. Çalışkan, Porsuk Barajı’ndan Polatlı’daki çiftçilere verilen su ile ilgili,  “Şehirleri birbirine düşürmemizin, şehirleri birbirine kırdırmamızın manası yok.  Doğruyu hep birlikte bulacağız.  Biz şehrimizdeki su havzasının, temiz olması, yeterli olması ve sağlıklı su sağlanması için çaba sarf ediyoruz. Porsuk Havzası kendiliğinden akan ve maliyetsiz bir su sağlıyor bize. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Porsuk’tan içme kullanma suyu olarak en çok biz faydalanıyoruz.  Porsuk suyunun kullanımı konusunda bilinçlendirme, yasaklama ve yaptırıma bağlama noktasına diyaloglarımız devam ediyor.   Kütahya’ya ilişkinde bugün gelinen noktada ben daha bilinçli hareket edildiği kanaatindeyim. Barajın yılbaşı itibariyle doluluk oranı yüzde 55 oranında.  Yılsonu itibariyle öngörülen doluluk oranının yüzde 25, yüzde 30’a varabileceğini tahmin ediyoruz. Yaklaşık 13 milyon metreküp su akışı oldu. Kullanma ve içme suyuna ilişkin hemşerilerimiz endişelenmesin. Bugün Eskişehir’in su sorunu yok. Gelecek yıl da olacağını düşünmüyorum.  DSİ bu görevi bilinçli, yeterli ve teknolojik olarak yerine getiriyor.  Bunu farklı söylemlerle telaşa dayandırmak çok manalı değil. Bu göre

vlerden bir tanesi de Büyükşehir’e düşüyor. Büyükşehir Belediyesi bu görevini yerine getirmeli. Evet, barajlar ve sulama göletleri yapıyorlar ama bunlar şehrimizin kısmi olarak sorunlarını çözüyor. İçme suyu anlamında su zenginliği olan bir şehiriz.  İçme suyuna ilişkin yapılan zammın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü ESKİ’nin bütçesinden Büyükşehir bütçesine aktarılan 40 milyon TL’lik bir bütçe var. Bu bütçe insanlarımızın daha ucuz su içmesi adına değerlendirilmeliydi. Girdi maliyetlerinden bahsediyoruz ama bizde de fazla veren bir bütçe var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.