AK Parti'de genel seçim hareketliliği

2023 Haziran ayında yapılması beklenen genel seçim Eskişehir’deki siyasi aktörleri de hareketlendirdi. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Tepebaşı ilçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu istifa kağıtları ellerinde bekliyor. Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar’ın da istifa edeceği iddia ediliyor.

AK Parti'de genel seçim hareketliliği
25 Ekim 2022 Salı 10:22

Haziran ayında yapılması beklenen genel seçimler öncesinde Eskişehir AK parti İl teşkilatında hareketli günler başladı. Milletvekilliği hedefi olan İl Başkanı Zihni Çalışkan ile Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’nun 14/15 Kasım tarihlerine kadar istifa etmelerine kesin gözüyle bakılırken Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar’ın da istifa ederek milletvekili olmak için yeni bir kulvara gireceği konuşuluyor.

Tezişçi’nin hedefi Odunpazarı

İstifa edecek her üç ismin yerine kimlerin talip olacağı da en çok konuşulan konuların başında geliyor. Odunpazarı Teşkilat başkanlığı için Metin Tezişçi’nin adı öne çıkıyor. Zihni Çalışkan yönetiminde yer alan Tezişçi, CHP’li belediyelere en çok muhalefet eden isimler arasında yer alarak dikkatleri çekmişti.

Alperen Teker Tepebaşı’na

İstifa edeceği kesinleşen isimlerden olan Hakan Çizmelioğlu’nun boşaltacağı Tepebaşı İlçe Başkanlığı koltuğu için en çok adı geçen isim ise Alperen Teker.

İl başkanlığı için Süleyman Reyhan ismi önde

Zihni Çalışkan sonrası AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturacak isimler arasında öne çıkan Süleyman Reyhan olurken, Hasan Tuç’un adı da il başkanlığı için anılıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.