Adar: Yanlış hesap Bağdat’tan döndü

CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar, olağanüstü kongre talebi ile harekete geçen Kayyım heyeti ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. ADAR Yüksek Seçim Kurulu’nun olağanüstü kongre talebine ret kararı verdiği belirterek “Yanlış hesap Bağdat’tan döndü” dedi.

Adar: Yanlış hesap Bağdat’tan döndü
09 Ekim 2019 Çarşamba 12:06

31 Mart seçimleri ardından bazı isimlerin olağanüstü kongretalebinde bulunduklarını belirten Adar, “17 Eylül Tarihinde Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi bir karar verdi. Mahkeme, kayyum ataması talebini kabul etti. Ama talep kabul edilirken, sadece talep edilenin bir kısmını görüp, mahkemenin verdiği kararda bazı şeyleri gözden kaçırırsak bazı problemler ortaya çıkıyor. Bir kısım arkadaşlarımız kendi işlerine geldiği şekilde yargı kararını yorumlamaya kalkmışlardır. Oysa yargı kararı son derece netti. İstinaf mahkemesine gitme yolu kabul etmişti. Dolayısıyla bu konunun muhatabı olan CHP genel merkezi de hemen aynı gün temize gideceğini ilgili mahkemeye belirtmişti. Kayyum olarak atanan arkadaşlarımız hangi saikle olduğu bilinmez olağanüstü kongrenin 27 Ekim’de yapılacağına dair gündem açıkladılar. Bu son derece yanlış bir tavırdır. Sonrada seçim kuruluna başvuruda bulundular. Yanlış hesap Bağdat’tan döner misali onlara bizim söylediğimiz “henüz kararın kesinleşmediğiydi” Nitekim, yüksek seçim kurulu tarafından bunun olmayacağı yönünde karar verildi. Yokuşa karşı arabayı sürmenin bir anlamı yok idi. Bunlar sadece CHP’yi kamuoyu önünde ivme kaybettiren davranışlardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 30 Eylül’de olağan kongre sürecine zaten girdik. 8 Kasım tarihinde mahallerde delege seçim başlayacak. Dolayısıyla artık bir takım zorlama ve tahriklerle parti içindeki birlik ve beraberliği bozacak davranışlardan tüm arkadaşlarımın kaçınmasını rica ediyorum. Ben parti içindeki bu kısır çekişmelerin bir kenara bırakılacağını ve çok olumlu bir kongre süreci yaşanacağını umut ediyorum” dedi.

  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.