MAHALLE MECLİSLERİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Odunpazarı Kent Konseyi'nın, Eskişehir yerelinde oluşturduğu çalışma grupları, meclis faaliyetleri ile hayata geçirdiği projeler ve etkinlikler Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor.

MAHALLE MECLİSLERİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
09 Ekim 2019 Çarşamba 12:11

Odunpazarı Kent Konseyi'nın,  Eskişehir yerelinde oluşturduğu çalışma grupları, meclis faaliyetleri ile hayata geçirdiği projeler ve etkinlikler Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor.
 Bu çalışmaların en başında ise mahalle meclisleri oluşumu yer alıyor.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu içerisinde birçok il ve ilçe kent konseyleri, mahalle meclisi modeli örneği için Odunpazarı Kent konseyi Başkanı İsmail Kumru’yu bilgi ve deneyim paylaşımı için davet ediyor. Son olarak Başkan Kumru, Edirne Kent Konseyi’nin davetlisi olarak Edirne’de sivil toplum kuruluşları muhtarlar ve kent konseyi gönüllüleri ile buluşarak Odunpazarı Kent konseyi Mahalle meclisleri modelini anlattı.

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail  Kumru konuşmasında, “Mahalle meclisleri yerel katılımın en önemli uygulama alanlarından birisi,  bizler Odunpazarı Belediye başkanımızın vizyonel ve katılımcı anlayışı, bizlerin mahalle meclisleri uygulamamızı yaygınlaştırmada önemli rol oynuyor.Artık mahalle meclislerimiz sosyal kültürel faaliyetlerinin yanında hem yerel  hem de kamu kurum kuruluşları ile resmi olarak sözelde  ve yazışma yolu ile yaşadıkları mahalle özelinde sorunlarını  Odunpazarı Belediye meclisi başta olmak üzere  taşıyorlar.Kamu kurum yöneticilerimiz mahalle meclislerimizin sorunlarına ve sorularına resmi kanalar ile cevap vererek   çözüm  önerilerine cevap veriyorlar. Odunpazarı Kent Konseyi ve uygulama içerisindeki mahalle meclisleri modelini Edirne de ve birçok il ve ilçede yaygınlaştırılması için model olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu. 

Toplantı sonunda katımcılar tarafından uzun yıllardır hayata geçirilmesi planlanan mahalle meclisleri uygulamasının Edirne Kent Konseyi bünyesinde en kısa zamanda hayata geçirilmesi vurgulanarak en kısa zamanda çalışmaların başlatılacağı toplantı sonunda vurgulandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.