ACAR: VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEYECEKSE, SÖYLEYİN! HİZMETİ DE BEKLEMESİN KİMSE

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali ACAR Odunpazarı belediye Başkanı Kazım kurt’a yüklendi. Acar, belediyenin gün geçtikçe borçlandığını belirterek, “Sayın Kurt göreve geldiğinde belediye bilançosunda kısa ve uzun vadeli borç miktarı 88 milyon TL iken 2020 yılı sonunda bu rakamın 319 milyon TL’ye ulaşacağı gözükmektedir” dedi.

ACAR: VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEYECEKSE, SÖYLEYİN! HİZMETİ DE BEKLEMESİN KİMSE
10 Eylül 2020 Perşembe 15:22

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u hizmet yerine siyaset yapmakla eleştirdi. Kurt’un Meclis gündeminde ilçenin sorunları yerine siyasi söylemlerde bulunduğunu belirten Acar şunları söyledi:

HERKES ÖNCE KENDİ İŞİNE BAKSIN!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilçemizin onca sorunu dururken meclis gündeminde bunların tartışılması gerekirken kendi parti içi sorunlarına değinip siyasi demagoji ve şov yaparak asıl sorunları görmezlikten gelmekte laf üreterek gündemi çarpıtmaya devam etmektedir.

Sayın Kurt göreve geldiğinde belediye bilançosunda kısa ve uzun vadeli borç miktarı 88 milyon TL iken 2020 yılı sonunda bu rakamın 319 milyon TL’ye ulaşacağı gözükmektedir. Yine hükümetimiz hak edilen belediye ödeneklerini göndermesine rağmen kendisi bir anlamda topu taca atarak hala hükümetimizi suçlayıp siyasi polemik içerisine girip bu durumu kurtarmaya çalışmaktadır. Tüm mahallelerimiz sizden laf değil icraat ve hizmet beklemektedir. Ayrıca, “Belediyeye kaynak buluyorum.” diyerek bu zamana kadar birçok belediye taşınmazının da satılmasına rağmen Odunpazarı bölgesinde vatandaşlarımıza gözle görünür bir hizmet sunulmamıştır.”

TASARRUF, LÜZUMSUZ HARCAYARAK OLMAZ!

“Kendisi tasarruf ediyorum diyip belediye hizmetlerini askıya alarak, Özel Kalem, Basın-Yayın ve Kültür müdürlüklerinin bu yıl da dâhil 103.70 milyon TL kaynak kullanmasına ve hizmetleri azaltıp mahalle sorunlarını görmezden gelmesine rağmen her yıl borç miktarının 50 milyon TL daha arttırmanızı da anlamış değiliz. Bu durumu Odunpazarı’nda yaşayan vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz. Belediye bünyesinde park ve bahçelerde o kadar işçi çalıştırmanıza rağmen süs hazırlıklarının, temizlik, bakım ve onarım işleri yine parklarda ot temizliği, çapa süs bitkisi yapım işlerini dışarıdan yaptırmak tasarruf mudur? “Belediye’ye ait araçlarımızı kendimiz tamir ediyoruz.” derken tamir ve bakım giderlerinin bir önceki yıla göre yüksek bir artış göstermesi sizce tasarruf mudur? Otellerde abartılı yenen yemekler, toplantılar, yüksek meblağda harcamalar yine gazete, haber ajansı ve TV kanallarında reklam organizyonları ve açılışlar yaptırmak ve bu açılışlarda yüksek meblağlar ödemek sizce tasarruf mudur? Tüm soruların cevabını merakla bekliyoruz.”

SİYASET DEĞİL HİZMET BEKLİYORUZ

“Son dönemlerde belediye imar müdürlüğünüzde neler yaşanmaktadır? Müteahhitler arasında ayrımcılık mı yapılıyor? Ruhsatlar neden gecikiyor? Müteahhitlerin mağduriyeti neden giderilmiyor? Belediyenizde çalışanlar arasında AK Partili olduğu düşünülerek görev yapan kişilere mobbing uygulanıyor mu, ayrımcılık yapılıyor mu ve bu çalışanlar mağdur ediliyor mu? Bu soruların cevabını merakla bekliyoruz.

Karapınar, Huzur, Erenköy, Gündoğdu mahallelerinde hizmet üretmeniz gerekirken topu TOKİ’ye atarak daha ne kadar bu mahalle sakinlerine oyalayacaksınız. TOKİ ile iş birliği yaparak kentsel dönüşüm projeleri ve afet riskli bölgelere ne zaman destek vereceksiniz? Bizler bu konuda destek ve iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu defalarca söylememize rağmen neden bizi muhatap almamakta ısrar ediyorsunuz? Aslında muhatap almadığınız da mahalle sakinlerimizin kendileridir. Bir an önce bu tutumunuzdan vazgeçerek bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını hep birlikte çözmeye sizi davet ediyoruz.

TOKİ ile ilgili bu zamana kadar hep “Müteahhitlik”yapıyor derken sizler park ve bahçelerde ne iş yapıyorsunuz? Yine bir iş makinesi ile ilgili olarak çıkan haberlerin doğruluğu nedir? Bunlarla ilgili basını neden hedef alıyorsunuz? Belediye hizmetlerinin sağlanmasında ve kaynakların kullanılmasında bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın gerçekleri bilmesi en doğan hakkıdır. Bu konuda sizlerden açıklama bekliyoruz.”

İNSAN SAĞLIĞINI HİÇE SAYIYORSUNUZ!

Belediye olarak taşınmazlardan vergi alınmasına rağmen neden sadece kendi parklarınızın temizlik ve bakımları yapılıyor? Sağlık ve çevre açısından kirlilik oluşturacak boş olan arsa ve arazilerdeki bakım ve temizlik neden yapılmıyor? Bundan sonraki hizmet sürelerinizi böyle mi geçireceksiniz?

Yine çöp toplama işi, parkların ve bakım bekleyen yolların temizlikleri ile onarımı için neden çok ciddi adımlar atmıyorsunuz? Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sağlık açısından daha hassas çalışma yapmanız gerekirken neden halkın sağlığını düşünmüyorsunuz?

Belediye olarak, bütçenize milli gelirimizden birey başına düşen payı almanıza rağmen nedense bu bölgemizde yaşayan bireylerimizi unutmanız, daha sonra da bu kaynakları onlara hizmet sağlamada kullanmanız gerekirken bu kaynakları haber sitelerine reklam için harcamak ne kadar doğrudur?

Sadece merkez mahallelerimizde çalışma yapıyor gibi görünerek kenar mahallelerimizi unutarak oralara hizmet götürmemek belediyecilik anlayışı ile ne kadar bağdaşıyor? Unutmamak gerekir ki bu bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımız da sizlerden acil olarak hizmet beklemektedir.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEYECEKSE, SÖYLEYİN! HİZMETİ DE BEKLEMESİN KİMSE

“Yenikent pazaryeri ile ilgili daha önce vaat ettiğiniz şekilde kapalı pazaryeri ve kültür merkezi yapmayı planlarken, şimdi orayı ticaret hane gibi kullanma düşüncenizin sebebi nedir ve kimlere kiraya vermeyi düşünüyorsunuz? Ayrıca bu bölgedeki pazaryerinin taşınması konusunda Pazarcılar Odası ile istişare etmeden, değerlendirmelerde bulunmadan sadece kendiniz karar vererek esnaf ve pazarcılarımız ile görüşmeden başka bir bölgeye taşımayı planlıyorsunuz. Bunların cevabını kamuoyu olarak merakla bekliyoruz.”

İlçe Başkanı ACAR, ayrıca son zamanlarda yaşanan Kalabak suyu krizi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. ACAR konuşmasında;

SU DAĞITMAYI BİLE BECEREMEDİNİZ!

Vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan suyun dağıtım işinin aksaması konusunda Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ neden hala tatmin edici bir açıklama yapmamaktadır? En temel yaşam kaynağı olan suyumuzu bile vatandaşlarımıza ulaştırmayı beceremeyen Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ’yi kınıyorum. Bu konuda halen ciddi adımlar atmamasını ve vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatmasını kıymetli Eskişehir kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.