PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 8 Eylül’de başlıyor. 24 Eylül’e kadar devam edecek sempozyum, Eti Eski Fabrika alanında gerçekleşecek. Sempozyumun bu sene ‘adalet’e adandı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda sanatçı yaklaşık 2 hafta boyunca Eskişehirliler ile buluşacak.

PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU BAŞLIYOR
06 Eylül 2017 Çarşamba 13:18

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu sene 11’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 08-24 Eylül tarihleri arasında Eti Eski Fabrika alanında gerçekleşecek. Sempozyumun resmi açılış tarihi 11 Eylül Pazartesi saat 18:30’da Eti Eski Fabrika alanında yapılacak, açılış konserinde ise sanatçı Alpay sahne alacak. Bu yıl ki sempozyum ‘adalet’e adandı.

Geleneksel üretim yapan üreticiler de yer alacak

Sempozyumda pişmiş toprak; bilimsel, sanatsal ve sektörel olarak ele alınacak. Bilimsel sununkar yapılacak, davet edilen sanatçıların çalıştığı heykeller Tepebaşı bölgesindeki parklara yerleştirilecek ve geleneksel üretim yapan üreticiler ile sektör içinde yer alan firmaların ürünlerini tanıtmalarına olanak sağlanacak.

130 heykel, 389 bilimsel sunum

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 11’incisi ile birlikte bugüne kadar Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 32 ülkeden sanatçılar sempozyuma katılmış olacak. Şimdiye kadar gerçekleştirilen 10 sempozyuma ise 100 sanatçı katılırken 130 heykel üretildi ve 389 bilimsel sunum yapıldı.

Sergiler, yarışmalar, atolyeler

Sempozyumda sanatçılar her yıl olduğu gibi bu yıl da sempozyum alanında tasarladıkları heykel çalışmalarını gerçekleştirirken, diğer yandan pişmiş toprakla ilgili bilimsel sunumlar yapılacak, sergiler açılacak, yarışmalar ve çocuk atolyeleri düzenlenecek ve konserler verilecek.

11 ayrı konser gerçekleşecek

Düzenlenecek 11 ayrı konserde sahne alacak sanatçılar arasında, açılış konserini gerçekleştirecek olan Alpay’ın yanı sıra Buray, Mithat Körler ve kapanış konserinde sahne alacak olan Müzik Kutusu da bulunuyor.

32 firma sponsor oldu

Pişmiş Toprak Sempozyumu’na uzun yıllardır ana sponsor olarak destek veren Başak Kiremit’in yanı sıra bu yıl Eti ve Neo Plus da ana sponsorlar arasında. Ayrıca 32 firma sa sponsor olarak kent kültürüne katkıda bulundu.

Katılan sanatçılar

Bu yıl sempozyuma yurt dışından Hosig Bank (Güney Kore), Thatree Muangekaew (Tayland), Kenichi Habuyama (Japonya), Judith Püschel (Almanya), Christine Lübge (Almanya), Penelope Vallejo (İspanya) ve ülkemizden Kaan Canduran, Vedat Kaçar, Aysun Çölbayır Diniz, Nurtaç Çakar ile Nurdan Arslan katılacak sanatçılar arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.