16 YILLIK BİRİKİM SERGİDE TOPLANDI

Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nde çalışmalarını sürdüren ve 10 kişiden oluşan gönüllüler grubu Taşbaşı Kültür Merkezi’nde 2. sergisini açtı.

16 YILLIK BİRİKİM SERGİDE TOPLANDI
03 Ekim 2017 Salı 11:00

16 yıl önce “Pratik Sanat Okulu” adı altında çalışmalarına başlayan gönüllüler grubu, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile görüşmelerinin ardından Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nde çalışmalarını sürdürdü.

Geçtiğimiz günlerde “Renklerde Hayat Buldum” sergisi ile yağlı boya resimlerini sanatseverlerin beğenisine sunan gönüllüler grubu, Taşbaşı Kültür Merkezi’nde açtıkları 2. sergi ile çalışmalarını bir kez daha taçlandırdı.

Nazire Canyurt, Ayşe Kahraman, Hale Atmaca, Cahide Erdiken, Hayriye Kullar, Didar Erpek, Naide Özkıran, Hayri Özdemir, Kemal Tanakıncı, Müzeyyen Şeker’in eserlerinden oluşan sergi, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın katılımları ile açıldı.

Açılışta konuşan Nazire Canyurt, “Belediye Başkanımızı çok seviyoruz, O’na çok teşekkür ediyoruz. Senelerden beri arkamızda durarak, bize destek oluyor. Bizim üretmemize vesile oldu, güzel yüzlü başkanımız. Belde evleri paylaşım demek, kültür demek, ekonomiye katkı, arkadaşlık demek, sosyalleşmek demek… Belde evlerinin sayamayacağımız kadar çok katkısı var” şeklinde duygularını paylaştı.

Canyurt’un ardından konuşan Başkan Ataç, “Öncelikle Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’mizin böyle bir etkinlik yapması büyük mutluluk. 2001 yılında ilk belde evini açarken, bugünlere geleceğini pek tahmin edememiştik. Mahalleli deyince önce kadınlarımız akla geliyor. Zaten amacımız da kadını evden çıkarıp üretken olmalarını sağlamaktı. Belde evleri tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Kimi ‘konak’ adıyla, ‘kimi Cumhuriyet evleri’ adıyla açıyor. Kadınlarımızın belde evlerine ihtiyacı vardı. Bugün mahalle olan köylerimiz de belde evi istiyor. Oralarda da açmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç ve katılımcılar, serginin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Yağlı boya resim çalışmalarından oluşan ve yaklaşık 60 eser barındıran “Renklerde Hayat Buldum Karma 2” sergisi 13 Ekim’e kadar Taşbaşı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.