ESTÜ'DE KORKULAN OLMADI

Geçtiğimiz günlerde ESTÜ kampüsünde bir personelde koronavirüs tespit edilmesinin ardından temas ettiği kişilere korona testi uygulanmıştı. ESTÜ Rektörü Döğeroğlu bugün sevindirici haberi verdi.: Personellere yapılan test sonuçları negatif çıktı.

ESTÜ'DE KORKULAN OLMADI
12 Haziran 2020 Cuma 10:34

ESTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Üniversitemizin İki Eylül Kampüsünde, Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim hizmetlerini yürütmekte olan Yabancı Diller Yüksekokulu binasında çalışan bir personele, 10 Haziran tarihinde COVID 19 teşhisi konulduğu bilgisi alınmıştır. Bunun üzerine COVID-19 teşhisi konulan sözkonusu personelin mesaiye gelirken kullandığı servis aracındaki diğer yolcular ve tanı konulan kişi ile temasta bulunduğunu ifade eden iş arkadaşlarına İl Sağlık Müdürlüğü uzmanları tarafından test uygulaması yapılmıştır. Ayrıca periyodik olarak sürekli yapılan dezenfeksiyon çalışmaları da tüm birimlerimizde tedbir amaçlı yeniden tekrarlanmıştır.

İki Eylül Kampüsünde Üniversitemizdeki tüm birimlerimizde çalışanlarımız normal mesailerine devam etmektedir. Basına yansıyan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan şekliyle İki Eylül Kampüsünde halihazırda karantina ya da benzeri bir durum söz konusu değildir. Bugün itibariyle test sonuçları da açıklanmış olup, test uygulanan tüm personelimizin tamamının sonuçları negatif çıkmıştır.

Üniversitemiz, COVID 19 salgını başladığı günden bu yana sosyal mesafe kurallarının uygulanması, maske kullanımı ve hijyen kurallarının uygulanması konusunda gerekli çalışmaları yapmıştır. Kendi olanaklarıyla maske ve siperlik üretimi gerçekleştirmiş ve bunları çalışanlarına dağıtmış, binalarında da periyodik olarak sürekli dezenfeksiyon çalışmaları yapmış, çalışanlarına gerekli hijyen ortamı oluşturmuştur. Ayrıca, kentimizdeki sağlık kuruluşlarına test ve analiz çalışmalarında kullanılmak üzere tıbbi cihaz desteğinde bulunmuştur.

Tüm öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı üst yönetimimizin yönetsel önceliğidir, bundan sonra da aynı kararlılıkla tüm önlemlerin uygulanmasına devam edilecektir.

Bilim üreten, gençlerimize nitelikli eğitim sunan ve nitelikli mezunlar veren Üniversitemiz, tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi sürecini de başarıyla yönetmiş, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini mümkün olduğunca kesintiye uğratmadan yürütme konusunda azami gayreti ve özeni göstermiştir, bundan sonra da bu çalışmalarını devam ettirecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Etiketler; #estü #korona
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.