Eskişehir'de yılbaşı öncesi gıda denetimleri hızlandı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşarak yeni yıla girmelerini sağlamak amacıyla rutin gıda denetimleri hızlandırıldı

Eskişehir'de yılbaşı öncesi gıda denetimleri hızlandı
26 Aralık 2018 Çarşamba 11:54

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşarak yeni yıla girmelerini sağlamak amacıyla rutin gıda denetimlerine hız verildi.

Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte, il ve ilçe müdürlüklerindeki gıda kontrol görevlileri tarafından yılbaşında tüketimleri artan ürünlere yönelik denetimler hızlandırıldı. 

Pasta ve pastacılık ürünleri, tatlı ve unlu mamuller satışı yapan işletmeler ile özellikle hindi ve tavuk eti gibi beyaz et satışı yapan kasap ve şarküterilere yoğun şekilde denetim yapan görevliler, bu kapsamda yılbaşında tüketimi artan ürünlerle ilgili fırsatçıların oluşmasını engellemek adına mesai harcıyor. 

Kontroller sırasında denetim görevlileri, işletme çalışanlarına gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda saklama koşulları hakkında bilgilendirmede bulundu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.