ZAHİT BÜYÜKİŞLETEN RESİM SERGİSİ MART SANAT’TA

Türk soyut resminin önde gelen isimlerinden Zahit Büyükişleyen’in, ‘Serüven’ isimli kişisel resim sergisi Mart Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

ZAHİT BÜYÜKİŞLETEN RESİM SERGİSİ MART SANAT’TA
20 Aralık 2017 Çarşamba 15:15

Sergi, sanatçının Don Kişot karakteri üzerine yoğunlaştığı dönemlerde farklı dinamikleri ve etkileri yansıtan resimlerinden oluşuyor. Bir ay boyunca izlenimde olacak sergide sanatçıya ait 37 eser bulunuyor.

Büyükişliyen'in soyut katmanlarından oluşan resimlerinde, renklerin oluşturduğu ritm, tuvalin yüzeyinde Don Kişot'un serüvenlerini anlatırken, bir yandan da soyut dışavurumsal tavır, sanatçının öznel ifadesini, yaşama dair düşüncesini bakış açısını yansıtıyor.

Resmini insan, mekân ve doğa gerçekliği üzerine kuran M. Zahit Büyükişleyen’in özgünlük, özgürlük ve sınırsız-belirsizlik tanımlarını da alabildiğine genişlettiği eserleri sanatseverlerden tam not aldı.

Daha öncede Eskişehir’e bir çok kez gelen sanatçı, Eskişehirlilerin sanata bakış açısını değerlendirdi. Büyükişleyen, “Eskişehir birçok konuda çok iddialı bir kent. Beğendiğim bir kent. Eskişehir, özellikle Yılmaz Büyükerşen’in katkılarıyla Avrupa kenti gibi olmuş.  Ama bir kentin metropol olması sadece belediyecilik hizmeti ile yapılmaz. Kaldı ki burada iki tane üniversite var. Güzel sanatlar fakültesi var. Gördüğüm kadarıyla sanata sadece belli bir anlamda yaklaşım var. Eskişehir’in varlıklı insanları veya koleksiyoncuları tablo satın almıyorlar. Bir yerde sanatın yaşaması için bu anlamda bir desteğe ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.